Με Σόιμπλε κλείνει τον κύκλο επαφών του ο Τσακαλώτος

Η τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του για την προώθηση των ελληνικών θέσεων, πραγματοποιείται αυτή την ώρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών, όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις με ομολόγους του, εξηγεί την πορεία των μεταρρυθμίσεων και αναζητά συμμαχίες σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το χρέος. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αξιολόγησης που πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, εξετάζει το περιθώριο ελιγμών κυρίως σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά.

Τα αποτελέσματα των επαφών του Ευκλείδη Τσακαλώτου αναμένεται να καταγραφούν στο Eurogroup που θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Η συνάντηση με τον Β.Σόιμπλε πραγματοποιείται μετά τα μηνύματα Λιου και Ντάισελμπλουμ.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση του Ευ.Τσακαλώτου πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών έγινε συνάντηση με έναν πολιτικό που «θέλει να βρεθούν λύσεις», ενώ σε ό,τι αφορά τους «μήνες» που είχε αναφέρει ο Ντάισελμπλουμ ότι θα χρειαστεί η αξιολόγηση, διευκρινίστηκε ότι αφορούσαν και τη διαπραγμάτευση για το χρέος μαζί.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Τζακ Λιου έστειλε τρία μηνύματα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Τρίτης. Πρώτον, ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο σκηνικό του ελληνικού προγράμματος, δεύτερον ότι το χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο και τρίτον ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: