Με κάρτα η είσοδος στις εφορίες από το φθινόπωρο

Τέλος μπαίνει στην ελεύθερη είσοδο στις εφορίες καθώς από το φθινόπωρο οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στις ΔΟΥ, στα τελωνεία και σε όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) με ειδικές κάρτες, τις οποίες οι πολίτες θα τις προμηθεύονται από την είσοδο των υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης.

Για τον λόγο αυτό η ΑΑΔΕ έχει ήδη προβεί σε δημοσίευση πρόσκλησης υποβολής προσφορών για την προμήθεια 2.400 καρτών για την είσοδο επισκεπτών στις 70 υπηρεσίες – κτίρια της ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, οι κάρτες θα είναι μεγέθους 9,5Χ7.5 εκατοστών και δύο όψεων. Στην πρόσθια όψη θα αναγράφεται το εθνόσημο, το λογότυπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και το όνομα της αντίστοιχης υπηρεσίας για την οποία προορίζεται (π.χ. ΔΟΥ Αμαρουσίου, ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, κ.α..). Επίσης θα υπάρχει η ένδειξη «Επισκέπτης- Visitor» και αρίθμηση σε διακριτικό σημείο. Στην πίσω όψη της κάρτας θα αναγράφεται η φράση «να επιστραφεί η κάρτα κατά την έξοδο του επισκέπτη». Όλες οι κάρτες θα συνοδεύονται από πλαστική θήκη και κορδέλα λαιμού με μονόχρωμη εκτύπωση (λογότυπο ΑΑΔΕ).

Ο διαγωνισμός για τις κάρτες θα διεξαχθεί μέσα στον Μάιο και κατά συνέπεια οι κάρτες αναμένεται να διατεθούν στην ΑΑΔΕ πριν από το Σεπτέμβριο, οπότε και θα αλλάξει ο τρόπος εισόδου των φορολογουμένων στις εφορίες.

Η αλλαγή αυτή γίνεται προκειμένου η ΑΑΔΕ να καταστήσει πιο ελεγχόμενη την είσοδο του κοινού στις εφορίες, καθώς αυτό είναι πλέον πιο εφικτό αφού έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των συναλλαγών με την εφορία που απαιτούν τη φυσική παρουσία των φορολογουμένων. Η νέα αυτή διαδικασία αφενός γίνεται για λόγους ασφαλείας, αφετέρου για λόγους που έχουν να κάνουν και με την στατική αποτύπωση των επισκέψεων στις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: