Με +17.8% έκλεισε ο Φεβρουάριος στις ταξινομήσεις των καινούργιων Ι.Χ

Η νέα άνοδος στις ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων το, μήνα Φεβρουάριο, σηματοδοτεί μια πολύ καλή χρονιά για το 2023. Η αγορά στα Ι.Χ παρουσίασε αύξηση +17.8%, στα φορτηγά +7.4% και στα λεωφορεία +4.2%.

Όσον αφορά τις ταξινομήσεις των καινούργιων Ι.Χ για τους αντιπροσώπους δεν ήταν έκπληξη. Θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν τα εργοστάσια μπορούσαν να βγάλουν περισσότερα αυτοκίνητα. Ας μην ξεχνάμε ότι εκκρεμούν δεκάδες χιλιάδες παραγγελίες που βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

Αν τους δύο πρώτους μήνες του έτους είχαμε τέτοια άνοδο το πιθανότερο είναι να ξεπεράσουμε το 2023 τις 115.000 ταξινομήσεις

Τη μερίδα του λέοντος την κέρδισε και πάλι η κατηγορία B TOTAL με το ποσοστό να φθάνει το 55.3% ενώ το δεύτερο καλύτερο ποσοστό έχει και πάλι η C TOTAL με 31%

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης προτιμήθηκαν και πάλι από τους αγοραστές. Το ποσοστό έφθασε το 40.9%. Ακολουθούν τα αυτοκίνητα με υβριδικούς κινητήρες (28.5%) και ακολουθούν τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου (19.1%).

Τα αυτοκίνητα με επαναφορτιζόμενους κινητήρες (BEV-PHEV) είχαν μια μικρή αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Τον Φεβρουάριο του 2022  οι ταξινομήσεις ήταν 7.30% ενώ τον Φεβρουάριο 2023 το ποσοστό ανέβηκε στο 9%.

Με +17.8% έκλεισε ο Φεβρουάριος στις ταξινομήσεις των καινούργιων Ι.Χ gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: