«Μαύρος» Δεκέμβριος για τους φορολογούμενους – Φόροι 6,9 δισ. ευρώ

Το ποσό των 6,9 δισ. ευρώ ελπίζει να βγάλει από τις τσέπες των φορολογούμενων το υπουργείο Οικονομικών τον Δεκέμβριο.

Περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων καλούνται να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει και τις γνωστές ουρές στις ΔΟΥ για την κατάθεση πινακίδων.


Τα τέλη θα κοστίσουν, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 1,092 δισ. ευρώ, ενώ περίπου 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να μπουν στα ταμεία από την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Στον λογαριασμό προστίθεται περίπου 1 δισ. ευρώ προσδοκώμενων εισπράξεων από τον ΦΠΑ μετά και την αύξηση του κανονικού συντελεστή στο 24% η οποία φαίνεται να έχει επιδράσει καθοριστικά στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού.

Με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού έως και τον Οκτώβριο, η πορεία των εσόδων είναι, ιδίως από τον Αύγουστο και μετά, έντονα ανοδικά με αποτέλεσμα να καταγράφεται υπέρβαση κατά περισσότερο από 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τους αναθεωρημένους στόχους.

Άλλες υποχρεώσεις: η υποβολή δήλωσης και απόδοσης ειδικού φόρου πολυτελείας (έως τις 27 Δεκεμβρίου), η υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μερίσματα και τόκους (28 Δεκεμβρίου) και η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία (30 Δεκεμβρίου).

typosthes.gr-Oikonomia

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: