Μαρτάκια 2024: Μια παράδοση της άνοιξης που έχει ταυτιστεί με όμορφα κοσμήματα!

Ο “Μάρτης” ή τα μαρτάκια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης μας. Πρόκειται για ένα βραχιόλι με λευκή και κόκκινη κλωστή, ένα φυλαχτό που φορούν μικροί και μεγάλοι για να προστατεύονται από τις ακτίνες του ήλιου. Ο Μάρτης είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης όπου ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του και ο μύθος θέλει να το φοράμε για να προστατευόμαστε από την έντονη ηλιοφάνεια. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα μαρτάκια και αναζητάς πρωτότυπα και ιδιαίτερα δωράκια για να χαρίσεις στους αγαπημένους σου, σε αυτό το άρθρο θα βρεις μοναδικές προτάσεις.

Ο Μύθος…

Ο Μάρτης συμβολίζει το ξεκίνημα της άνοιξης καθώς αφήνουμε πίσω μας τις βροχερές ημέρες και υποδεχόμαστε σιγά σιγά τις πρώτες ηλιόλουστες ημέρες. Οι ρίζες αυτού του εθίμου βρίσκονται πίσω στα αρχαία χρόνια όπου οι Αρχαίοι Έλληνες ξεκίνησαν να το φορούν ως φυλαχτό για να προστατεύονται από το “κακό”. Σήμερα, πρόκειται για ένα έθιμο που το συναντάμε σε αρκετές βαλκανικές χώρες όπου στο τέλος του μήνα, αυτά τα βραχιολάκια τα κρεμάμε στα δέντρα και στις τριανταφυλλιές για να τα πάρουν τα πουλάκια και να χτίσουν τις φωλιές τους.

Μαρτάκια 2024

Και αν αναζητάς ένα πρωτότυπο δώρο για τους αγαπημένους σου, τα μαρτάκια 2024 της ανανεωμένης συλλογής της Άννας Μαρίας Μαζαράκη θα σε ενθουσιάσουν. Ανακάλυψε σε αυτό το άρθρο μερικές προτάσεις σε μαρτάκια για γυναίκες και άνδρες με ιδιαίτερη πλέξη και υπέροχα κοσμήματα τα οποία θα σου χαρίσουν μια μοναδική εμφάνιση σε κάθε σου έξοδο. Εμπνεύσου από τις παρακάτω εικόνες για να αποκτήσεις το βραχιόλι που θα κοσμεί μοναδικά τον καρπό σου.

Μαρτάκια για γυναίκες 

Κάθε γυναίκα που λατρεύει τα κοσμήματα και τα fashion trends, αναζητάει ένα μοναδικό κόσμημα που θα της χαρίσει λάμψη σε κάθε της outfit. Η Άννα Μαρία Μαζαράκη σχεδίασε και φέτος μια εκπληκτική συλλογή με μαρτάκια που θα σου κλέψουν την καρδιά. Όλα τα μαρτάκια είναι φτιαγμένα στο χέρι και συνοδεύονται με μοναδικά μοτίφ όπως ο σταυρός και το ματάκι ενώ πολλά έχουν συνδυαστεί με μια αλυσίδα για να δίνουν την αίσθηση ενός πολυτελούς κοσμήματος. 

Μαρτάκια για άνδρες

Και για τους πολύτιμους άνδρες της ζωής σου που αναζητούν ένα μοναδικό ανδρικό βραχιόλι για τον Μάρτη, στη συλλογή της Άννας Μαρίας Μαζαράκη θα βρεις μακραμέ βραχιόλια με διακριτικά μεταλλικά στοιχεία όπως το ματάκι για να χαρίσουν σε όποιον τα φοράει ένα μοναδικό look. Μπορείς να το επιλέξεις ως ένα πρωτότυπο δωράκι για τους αγαπημένους σου ώστε να το συνδυάζουν με τα ρολόγια και τα άλλα κοσμήματα που φορούν στο χέρι.

Τα νέα σχέδια στα Μαρτάκια 2024 από τη συλλογή της Άννας Μαρίας Μαζαράκη έχουν εμπνευστεί από την ελληνική παράδοση και αναδεικνύουν τη ζεστασιά αυτής της εποχής. Έχουν κατασκευαστεί με προσοχή στη λεπτομέρεια και  έχουν προστεθεί μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία για να δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο συνολικό σου outfit. Αναζήτησε όλη τη συλλογή με τη νέα collection και απέκτησε το βραχιόλι μαρτάκι που θα ολοκληρώσει το στυλ σου και φέτος τον Μάρτη.

ΕΛΛΑΔΑκοσμηματαΜαρτης
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: