Μακελειό στην Άγκυρα με περισσότερους από 20 νεκρούς! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, πριν την έναρξη πορείας για την ειρήνη, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Οι εκρήξεις έγιναν έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, υπάρχουν ακόμη αρκετοί τραυματίες.

Η αιτία των εκρήξεων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά το πρακτορείο Αναντολού εκτιμά ότι μπορεί να πρόκειται για βομβιστή αυτοκτονίας. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου αναμένεται να έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας για το θέμα των εκρήξεων. Σύμφωνα με το Sky News, η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε πως πρόκειται για τρομοκρατική και ερευνά το ενδεχόμενο οι εκρήξεις να προκλήθηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με το CNN Turk, οι εκρήξεις στην Άγκυρα έγιναν πριν την προγραμματισμένη πορεία ειρήνης κατά των συγκρούσεων ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και τους κούρδους στρατιώτες. Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Ανατολή» οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας:

Πηγή:thetoc.gr

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: