Λήμνος: Τουρκικές απειλές κατά γερμανικού πλοίου

Ένταση σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λήμνου, όπου Τούρκοι κάλεσαν γερμανικό ερευνητικό πλοίο, που διεξάγει έρευνες στην περιοχή με άδεια από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, να αποχωρήσει από το σημείο, ενημερώνοντάς το πως πλέει σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το γερμανικό πλοίο «Meteor», στο οποίο είχε δοθεί άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διεξάγει ερευνητικό πλου στην περιοχή για λογαριασμό του πανεπιστημίου του Αμβούργου.

Μάλιστα, η Ελλάδα είχε προχωρήσει στην έκδοση NAVTEX και το πλοίο βρισκόταν στην περιοχή από την Πέμπτη. Ωστόσο, οι Τούρκοι εξέδωσαν αντί — NAVTEX, στο οποίο τόνιζαν ότι ο σταθμός μας είναι αναρμόδιος.

Όταν το πλοίο έπλεε μεταξύ ελληνικών και διεθνών χωρικών υδάτων στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, δέχτηκε κλήση από τουρκικό ασύρματο για να απομακρυνθεί από την περιοχή.  Το πλοίο υπάκουσε στο μήνυμα των Τούρκων και ξεκίνησε να απομακρύνεται από την περιοχή, όμως οι ελληνικές Αρχές του ζήτησαν να μην απομακρυνθεί.

Στην περιοχή κλήθηκε να σπεύσει η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Έλλη».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: