LFW: H aquatic-inspired SS22 συλλογή του David Koma «ένωσε» τη μόδα με τον αθλητισμό

LFW: H aquatic inspired SS22 συλλογή του David Koma «ένωσε» τη μόδα με τον αθλητισμό

Για την τελευταία του συλλογή, ο Koma πήρε έμπνευση από τη θρυλική κολυμβήτρια Annette Kellerman!

Ο David Koma ντύνει A-listers από την Jennifer Lopez μέχρι την Hailey Bieber και την Beyoncé συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Αλλά από τότε που ο κόσμος άρχισε να «ανοίγει» μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ο Koma έγινε ο βασιλιάς του post-lockdown party-wear.

Ο Γεωργιανός σχεδιαστής με βάση το Λονδίνο, επέστρεψε φέτος στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου με show με κοινό και επέλεξε να παρουσιάσει τη συλλογή του για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στο Aquatics Centre του Ολυμπιακού Πάρκου, σχεδιασμένο από τη Zaha Hadid. «Είμαι μεγάλος λάτρης των σπορ γενικά» είχε δηλώσει ο σχεδιαστής στο παρελθόν.

Η SS22 συλλογή της Rejina Pyo γιορτάζει τη χαρά και τη ζεστασιά των διακοπών στην παραλία

Η έμπνευση του για το show

Απίστευτα ατμοσφαιρικό, το Aquatics Centre παρείχε το τέλειο σκηνικό για τα wet-look μοντέλα του που φορούσαν ρούχα εμπνευσμένα από την Annette Kellerman, η οποία θεωρείται από πολλούς η μητέρα του αθλήματος της συγχρονισμένης κολύμβησης. Η Annette ήταν μάλιστα η πρώτη γυναίκα που φόρεσε ένα ολόσωμο μαγιό.

Γι΄ αυτήν την συλλογή, o David Koma θέλησε να μετατρέψει τα μαγιό και να τα κάνει κατάλληλα για καθημερινή και βραδινή ένδυση. Η χρωματική παλέτα ήταν πολύ σημαντική γι’ αυτόν, και συγκεκριμένα η χρήση έντονων και όμορφων χρωμάτων, για να φέρει αισιοδοξία μετά από μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Τα αγαπημένα μας looks

Η πασαρέλα άνοιξε με ένα turtle neck φόρεμα στο μπλε του κοβαλτίου, το οποίο περιλάμβανε μανίκια σε χρώμα μαύρο. Στη συνέχεια ακολούθησαν μια σειρά από λύκρα φορέματα με πούπουλα τα οποία λικνίζονταν με κάθε βήμα για να μιμηθούν την κίνηση κάτω από το νερό. Ένα look συγκεκριμένα όμως μου τράβηξε την προσοχή – ένα ροζ two-piece κοστούμι με χάντρες το οποίο γυάλιζε λες και είχε ψεκαστεί με σταγόνες νερού.

Η γοητευτική παλέτα χρωμάτων περιλάμβανε το neon κίτρινο, το φούξια, το ροζ της τσιχλόφουσκας, το γαλάζιο και το άκουα, ενώ το μαύρο αναβάθμισε την συλλογή από απλό swimwear σε ελκυστικά σχέδια, ιδανικά για post-pandemic partywear. Τα cut-outs ήταν επίσης πρωταγωνιστές στη συλλογή του.

Αυτό που ήταν πραγματικά ξεχωριστό ήταν οι διάφανες πούλιες που σου έδιναν την εντύπωση πως είχαν βυθιστεί στο νερό. Τα μαλλιά τραβηγμένα πίσω σε έντονα wet look ολοκλήρωσαν τις περισσότερες εμφανίσεις.

Συνέχισε λοιπόν στην gallery παρακάτω για να δεις τα κομμάτια που θα φορέσει, μεταξύ άλλων η JLo, την άνοιξη του 2022.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree SS22 David Koma

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: