ΛΔ Κονγκό: Συγκλονιστικό βίντεο με στρατιώτες να φορτώνουν πτώματα σε καρότσα φορτηγού μετά από τυφεκισμό διαδηλωτών

Τουλάχιστον 48 πολίτες και αστυνομικός σκοτώθηκαν προχθές Τετάρτη στην Γκόμα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του στρατού για να εμποδιστεί διαδήλωση εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο των ένοπλων δυνάμεων της αφρικανικής χώρας το οποίο μπόρεσε να συμβουλευτεί το Γαλλικό Πρακτορείο χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, που επιβεβαίωσαν πως είναι αυθεντικό πηγές του AFP στον στρατό και στην υπηρεσία πληροφοριών, ο απολογισμός της προχθεσινής επιχείρησης σε αυτή την περιοχή, όπου μαίνονται βίαια επεισόδια, ανέρχεται σε «48 νεκρούς» και «75 τραυματίες» στις τάξεις των διαδηλωτών, ενώ σκοτώθηκε επίσης αστυνομικός.

Το κείμενο διευκρινίζει πως «κατασχέθηκαν κάποια μαχαίρια» και συνελήφθησαν 168 άνθρωποι, «ανάμεσά τους ο γκουρού» Εφρέμου Μπισίμουα, της σέκτας «φυσική ιουδαϊκή και μεσσιανική πίστη προς τα έθνη», οργανωτής της απαγορευμένης διαδήλωσης.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες βράδυ, η κυβέρνηση στην Κινσάσα έκανε λόγο για «43 νεκρούς, 56 τραυματίες και 158 προσαχθέντες, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη σέκτας».

Πρόσθεσε πως υποστηρίζει την «έρευνα που διενεργείται» από τις στρατιωτικές αρχές για να «αποδοθούν ευθύνες» και «οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους στη δικαιοσύνη».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr