Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο αφρός !!!!

 ,

 .

Λαχανοντολμάδες για σήμερα !!!! Λατρεμένο φαγητό με πάρα πάρα πολύ ωραία κρέμα αυγολέμονο ..Αφρός σκέτος !!!!

Βάζω στο μπολ ..μισό κιλό κιμά -2 κουπάκια του καφέ ρύζι  Καρολίνα , 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι -1 τριμμένο ξερό μεγάλο κρεμμύδι -1 μικρή ντοματούλα τριμμένη -1 καρότο μεσαίο τριμμένο – 1 αυγό – 5 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο -5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο-λίγα φυλλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ,και αλάτι πιπέρι και λίγο λαδάκι 3 με 4 κουταλιές σούπας .

Ανακατεύω καλά και το αφήνω στο ψυγείο να τραβήξουν τα υλικά μέχρι να ετοιμάσω το λάχανο.

Γεμίζω μία μεγάλη κατσαρόλα νερό και μόλις ζεσταθεί βάζω μέσα το λάχανο αφού πρώτα του έχω κόψει λίγο το κοτσάνι και με ένα μεγάλο μαχαίρι το έχω βυθίσει γύρω γύρω από εκεόι που έκοψα το κοτσάνι για να βγάζω εύκολα τα φύλλα .

Από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το αφήνω 15 λεπτά και μετά με 2 πιρούνια αρχίζω και βγάζω ένα ένα τα φύλλα μέσα από το νερό που βράζει ..

Τα τοποθετώ σε σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω να στραγγίξουν καλά.

Αφού τα βγάλω με αυτόν τον τρόπο όλα αφήνω λίγο να κρυώσουν .

Παίρνω ένα μεγάλο πιάτο ακουμπώ το λαχανόφυλλο αφαιρώντας στο κάθε ένα λίγο από το κοτσάνι στην κάτω του μεριά θα το καταλάβετε στην πράξη .

Στη μέση βάχζω μία κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνω πρώτα διπλώνω το δεξί μέρος μετά το αριστερό και μετά ρολάρω .

 .

Τοποθετώ στην σειρά στην κατσαρόλα σκεπάζω με ένα πιάτο ρίχνω 2 ποτήρια νερό γιατί θα χρειαστώ το ζουμάκι για την κρέμα ρίχνω λίγο λαδάκι λίγο πιπεράκι και προαιρετικά εγώ 1 κύβο .. .

Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά περίπου 30 λεπτά ..κατά την διάρκεια του μαγειρέματος της μισής ώρασ προσθέτω λίγο νεράκι να έχω για την κρέμα .

Κατεβάζω από την φωτιά ..βγάζω με προσοχή το πιάτο που καίει  και βάζω ένα άλλο για να αναποδογυρίσω την κατσαρόλα να πάρω το ζουμί .

Κρέμα αυγολέμονο 

Βάζω σε κατσαρολίτσα λίγο λάδι με 2 κουταλιές σούπας  βούτυρο λούρπακ και το αφήνω να ζεσταθεί απαλά οχι κάψιμο .

Ρίχνω μέσα 5 κουτ σούπας αλεύρι και ανακατεύω γρήγορα γρήγορα ,προσθέτω το ζουμί που είναι σχεδόν 5 ποτήρια του νερού και ανακατεύω ..μόλις πήξει ρίχνω ΜΟΝΟ 2 κρόκους αυγών και το χυμό 2 λεμονιών ..αυρτό κατ επιλογήν μας αρέσουν εμάς λίγο το λεμονάκι να το καταλαβαίνουμε .

.

Σερβίρω ντολμάδες με κρέμα μπόλικη από πάνω και λίγο πιπεράκι !!! Αφρόοοοος νοστιμιά που δεν περιγράφετε … Εγώ την κρέμα την κάνω με το μάτι προσπάθησα να προσεγγίσω την δόση των υλικών .. !! 

Επίσης μπορείτε να την φτιάξετε με λαδάκι σκέτο ή με βούτυρο ..εγώ βάζω μισά μισά .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Ελάτε στην δική μας παρέα για πολλές ωραίες συνταγές πατώντας εδώ και μετά αφού μπείτε πατήστε ..μου αρέσει — https://www.facebook.com/magiriki.kai.sintages/?epa=SEARCH_BOX

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: