Λάρισα: Ερωτηματικά για το «χτύπημα» στο μαγαζί του Πιτσίλκα – «Μεγάλη η καταστροφή»

Προβληματισμό προκαλεί το «χτύπημα» με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο εμπορικό κέντρο της Φιλιππούπολης, στη Λάρισα, τα ξημερώματα της Κυριακής, με τις πρώτες πληροφορίες να δείχνουν στοχευμένη ενέργεια σε κατάστημα που λειτουργούσε υπό τη διεύθυνση της συζύγου του υπεύθυνου της ΕΟΚ για θέματα διαιτησίας, Νίκου Πιτσίλκα.

Ο Λαρισαίος πρώην διεθνής διαιτητής βρέθηκε το πρωί στο χώρο, καταγράφοντας μάλιστα με το κινητό του τις καταστροφές που υπέστη το κατάστημα ρούχων, ενώ μιλώντας στη LarissaPress περιορίστηκε να δηλώσει πως ενημερώθηκε σχετικά από την αστυνομία και θα προχωρήσει σε κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων.


«Ενημερώθηκα από την αστυνομία για κάποιες εκρήξεις που έγιναν στο μαγαζί μου, γύρω στις 05:15. Απ’ όσα μου είπαν, μπήκαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί και στις δύο εισόδους του καταστήματος. Υπάρχει μεγάλη καταστροφή. Η αστυνομία ήρθε έκανε αυτό που έπρεπε, κατέθεσα μήνυση κατά αγνώστων και από εκεί και πέρα θα αναλάβει η δικαιοσύνη» ήταν το σχόλιο του κ. Πιτσίλκα.




Σημειώνεται πως στο κτίριο υπήρχαν τουλάχιστον δύο κάμερες ασφαλείας οι οποίες «έβλεπαν» το σημείο της έκρηξης, που όπως διαπιστώθηκε δε λειτουργούσαν, με τις έρευνες των αρχών να συνεχίζονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης.



Η πορεία του στο μπάσκετ

Για όσους τυχόν δεν τον θυμούνται, ο Νίκος Πιτσίλκας υπήρξε για χρόνια διεθνής διαιτητής, διευθύνοντας μεταξύ άλλων τελικούς Μουντομπάσκετ και Ευρωμπάσκετ.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΚΕΔ και αρχιδιαιτητής της VTB League, ενώ από τον περασμένο Οκτώβριο έχει τη θέση του ειδικού συμβούλου της ΕΟΚ για την ανάπτυξη της διαιτησίας, όντας ουσιαστικά ο υπεύθυνος διαιτησίας.

Πηγή: LarissaPress
ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας // LarissaPress

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: