Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν χρειαζόμαστε διχασμούς και ψεύτικα διλήμματα…»

Στην ψήφο των Ελλήνων ομογενών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, καθιστώντας σαφές ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέους διχασμούς και ψεύτικα διλήμματα. «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, το μήνυμα το οποίο είχαμε την ευκαιρία να στείλουμε, είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα σ’ αυτούς τους ανθρώπους να ψηφίζουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε ότι η ομογένεια «έχει τη δυνατότητα να βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, μακριά από τα πάθη της πολιτικής αντιπαράθεσης και να ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι είναι καλό για το δημόσιο συμφέρον». Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, «έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις της μητέρας πατρίδας με την ομογένεια».
«Είναι εξαιρετικά συγκινητικό, σήμερα, σε αυτήν την πολύ όμορφη γιορτή, να βλέπουμε κυρίως νέα παιδιά να κρατάνε τις ελληνικές σημαίες, να παρελαύνουν με τα κοστούμια του τόπου τους και να κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους» πρόσθεσε στο ίδιο ύφος.

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ενωμένη»

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ενωμένη, μακριά από το διχαστικό πολιτικό λόγο. «Εδώ πέρα στην Ομογένεια αυτό το μήνυμα είναι ακόμα πιο επίκαιρο» έσπευσε να σημειώσει. «Δεν χρειαζόμαστε άλλους διχασμούς. Δεν χρειαζόμαστε ψεύτικα διλήμματα. Εμείς, αυτοί. Αυτά τα διλήμματα είναι τελείως ξεπερασμένα. Πάνω από όλα πρέπει οι Έλληνες, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους, να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, που δεν μπορεί να είναι σήμερα άλλος από την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από τα Μνημόνια» κατέληξε, σχετικά.

Ελπίδα να υιοθετηθεί και από τα άλλα κόμματα η πρόταση της ΝΔ
Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cosmos 91,5» της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του για την ψήφο της ομογένειας και εξέφρασε την ελπίδα να υιοθετηθεί και από τα άλλα κόμματα. «Όπως ξέρετε, ανταποκρινόμενοι σε ένα πάγιο αίτημα της Ομογένειας, καταθέσαμε την Παρασκευή πρόταση νόμου που δίνει τη δυνατότητα στους Ομογενείς, σε όλους τους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στους τόπους μόνιμης κατοικίας τους. Ελπίζω κι εύχομαι τα κόμματα της Βουλής να αγκαλιάσουν αυτήν την πρόταση, για να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που είναι απαραίτητοι, ώστε αυτό το νομοσχέδιο να τεθεί σε ισχύ από τις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ντ. Μπακογιάννη: «Μόνο η ΝΔ μπορεί να ρίξει αυτή την κυβέρνηση»
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης και μόνον η ΝΔ μπορεί να τη ρίξει το ταχύτερο δυνατό. Ο κ. Τσίπρας έκανε τεράστια ζημιά, κάθε μέρα που περνάει κάνει μεγαλύτερη, όσο πιο γρήγορα φύγει και μιλήσει ο λαός, τόσο πιο γρήγορα θα ξανασταθεί η χώρα και πάλι στα πόδια της», τόνισε εξάλλου, η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς», στη Θεσσαλονίκη. Η κ. Μπακογιάννη έκανε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς σε όλους τους τομείς και κυρίως την οικονομία, το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, επειδή διαφωνεί με το περιεχόμενο της αξιολόγησης.

Με μηνύσεις και αγωγές απαντά ο Αντ. Σαμαράς
Στο μεταξύ, με μηνύσεις και αγωγές απαντά ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στα δημοσιεύματα για την εμπλοκή ανθρώπων, από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Σαμαράς στρέφεται εναντίον τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη όσο και των μέσων ενημέρωσης «Παραπολιτικά», «Κουτί της Πανδώρας» και «Δημοκρατία». Μάλιστα, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κάνουν λόγο για «ψευδή και συκοφαντικά» δημοσιεύματα. Σημειώνεται ότι η κ. Γεροβασίλη, στον απόηχο των αποκαλύψεων, ζήτησε «ξεκάθαρη τοποθέτηση» από τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: