Κύπρος: Συνέχισε να οδηγεί και «πεθαμένος»

Υπέγραψε τον θάνατό του προκειμένου να αποφύγει επανεξέταση για το δίπλωμα οδήγησης

Ένας 77χρονος στη Λεμεσό της Κύπρου, προκειμένου να αποφύγει την επανεξέταση για τη δυνατότητα του να οδηγεί αυτοκίνητο «υπέγραψε» τον θάνατο του και συνέχισε να οδηγεί.

Ο ηλικιωμένος είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Τροχαίας να οδηγεί επικίνδυνα και ενημερώθηκε το αρμόδιο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ώστε να τον καλέσει σε επανεξέταση για την ικανότητα οδήγησης.

Ο 77χρονος αντί να εμφανιστεί στην καθορισμένη μέρα και ώρα στον χώρο της επανεξέτασης, εμφανίστηκε συγγενικό του πρόσωπο παρουσιάζοντας πιστοποιητικό θανάτου που καταδείκνυε ότι ο 77χρονος έχει αποβιώσει. Ως εκ τούτου ο σχετικός φάκελος έκλεισε και η υπόθεση πήγε στο αρχείο.

Λίγους μήνες αργότερα η αστυνομία εντόπισε πάλι τον 77χρονο να οδηγεί επικίνδυνα και απευθύνθηκε εκ νέου στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους που δεν είχε υποβληθεί σε επανεξέταση.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ανέφερε στην αστυνομία πως ο συγκεκριμένος οδηγός εμφανίζεται στα σχετικά αρχεία ως αποβιώσας. Ακολούθησε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι ο 77χρονος όχι μόνο δεν έχει πεθάνει αλλά συνεχίζει να οδηγεί. Αυτό που εξετάζεται τώρα είναι ποιος πλαστογράφησε το πιστοποιητικό θανάτου και αν στην υπόθεση εμπλέκονται και συγγενείς του ηλικιωμένου, ή άλλα άτομα.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: