Μεσανατολικό: Ανώτερο στέλεχος παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης πέθανε σε ισραηλινή φυλακή

Ανώτερο στέλεχος ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης που είχε καταδικαστεί σε ισόβια στο Ισραήλ πέθανε σήμερα από καρκίνο στην ισραηλινή φυλακή όπου κρατούνταν.

Ο Νάσερ Αμπού Χαμίντ, συνιδρυτής της Ταξιαρχίας Μαρτύρων του αλ Άκσα, του ένοπλου παρακλαδιού του κινήματος Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, είχε καταδικαστεί για τον φόνο επτά Ισραηλινών και τον σχεδιασμό άλλων επιθέσεων. Εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης και βρισκόταν στη φυλακή από το 2022.

Ο Αμπάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αδιαφόρησε για ιατρικές ανάγκες του Αμπού Χαμίντ και ότι ευθύνεται για τον θάνατό του, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA.

Η Υπηρεσία Φυλακών του Ισραήλ επεσήμανε ότι ο 50χρονος Αμπού Χαμίντ λάμβανε «στενή και συνεχή θεραπεία» για τον καρκίνο στον πνεύμονα από τον οποίο έπασχε.

Αφού έπεσε σε κώμα, η Υπηρεσία Φυλακών επέτρεψε στην οικογένειά του να τον επισκεφθεί για λίγο τη Δευτέρα παρουσία δεσμοφυλάκων, δήλωσε η μητέρα του στον ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Palestine.

«Δόξα τω θεώ εγώ και οι αδελφοί του καταφέραμε να τον δούμε και να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι ελπίζει να δοθεί στην οικογένεια το πτώμα του προκειμένου να ταφεί.

Σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο ο Αμπάς είχε δηλώσει ότι οι Παλαιστίνιοι έλεγαν «στον ηρωικό κρατούμενο Νάσερ Αμπού Χαμίντ και τους συντρόφους τους ότι η αυγή έρχεται και ότι έχει έρθει η ώρα να σπάσουν οι αλυσίδες τους».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: