Ξέθαψε τη μάνα μου και κράτα την ενέχυρο – Αχαΐα

Ξέθαψε τη μάνα μου και κράτα την ενέχυρο   Αχαΐα
Μακάβριο αλλά αληθινό αυτό που συνέβη και ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε γνωστό Πατρινό ελεύθερο επαγγελματία και τον ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, πριν από λίγες ημέρες και μεσούσης της τελευταίας κρίσης με το κλείσιμο των τραπεζών. Και ταυτοχρόνως, εν μέσω του πένθους που ο πρώτος βιώνει αυτό το χρονικό διάστημα καθώς έχασε τη μητέρα του. Ο δεύτερος ανέλαβε την πραγματοποίηση της ταφής η οποία έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Όμως το κόστος της όλης διαδικασίας είχε συμφωνηθεί μεταξύ γιου και ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών να εξοφληθεί σε δύο μέρη, και συγκεκριμένα, σε μια προκαταβολή και σε μία δεύτερη δόση που θα ήταν και η εξοφλητική. Και έμεναν για εξόφληση γύρω στα 1.200 ευρώ ακόμα. Όμως την καταβολή της τελευταίας δόσης την πρόλαβαν οι δραματικές οικονομικές εξελίξεις στη χώρα. Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Πρωθυπουργό και το κλείσιμο των τραπεζών υπό τον φόβο πιθανού Grexit.

Και ενώ οι συναλλαγές σε κάθε επίπεδο «πάγωσαν» και οι πολίτες στήθηκαν στις ουρές μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) των τραπεζών, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών τηλεφώνησε στον Πατρινό επαγγελματία για να του ζητήσει τα χρήματα! Και τότε, καταγράφηκε ο ακόλουθος, μακάβριος μεν, αισθητός διάλογος δε, μεταξύ τους:

Ιδ. Γραφείου Τελετών: Καλημέρα, φίλε. Σου θυμίζω το ποσό που μου χρωστάς

Επαγγελματίας: Ναι, αλλά τώρα ξέρεις τι γίνεται. Κάνε υπομονή να ανοίξουν οι τράπεζες γιατί δεν έχω καθόλου ρευστό

Ιδ. Γραφείου Τελετών: Ξέρω τι γίνεται, αλλά πρέπει να πάρω τα χρήματά μου. Η τελετή έγινε. Οπότε…

Επαγγελματίας: Ε, τι να σου πω κι εγω; Πήγαινε… ξέθαψέ την την μακαρίτισσα, πάρ’ την στο σπίτι σου ως εγγύηση και όταν με το καλό ξανα-ανοίξουν οι τράπεζες τα ξαναλέμε…

Και φυσικά, μετά από αυτή την μακάβρια «πληρωμένη» απάντηση, ο ελεύθερος επαγγελματίες έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς άλλη λέξη!

Πηγή: dete

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: