Ξανθός: Ο κόσμος δεν πρέπει ούτε να κολυμπάει, ούτε να ψαρεύει στις περιοχές που υπάρχει μαζούτ

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, είναι σε διαφορετική γραμμή από τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την κατάσταση στις ακτές τις Αττικής που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη II».

Την Πέμπτη, ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΪ, προκάλεσε αίσθηση, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κόσμος θα πρέπει το επόμενο διάστημα να μην κάνει μπάνιο ή να μην ψαρεύει στις περιοχές που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα. «Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Άμα πάτε τώρα και δείτε στη Σαλαμίνα, δεν υπάρχει πρόβλημα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ακτές στην περιοχή έχουν καθαρίσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Ξανθός, μιλώντας την Παρασκευή στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει ούτε να κολυμπάει ο κόσμος, ούτε να ψαρεύει στις περιοχές που υπάρχει μαζούτ.

Ερωτηθείς εάν θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο κ. Ξανθός σημείωσε, «νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις τα πολιτικά πρόσωπο πρέπει να κρίνονται στο τέλος της μάχης».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: