Κρήτη: Ποδοσφαιριστής-ήρωας έσωσε κοπέλα από πνιγμό

Μόνο ήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Δαμάστας που αγωνίζεται στο τοπικό Ηρακείου στην Κρήτη, Νεκτάριος Τζουβάρας, καθώς έσωσε κοπέλα από βέβαιο πνιγμό.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην παραλία της «Αρίνας» που βρίσκεται στην περιοχή του Καρτερού. Ο Νεκτάριος Τζουβάρας είναι μέλος της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Κρήτης «ΩΚΕΑΝΙΣ» και εργάζεται εκεί ως ναυαγοσώστης.

Έτσι, ενώ βρισκόταν στον ναυαγοσωστικό πύργο, εντόπισε μια κοπέλα που την είχαν παρασύρει τα κύματα μακριά από την παραλία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πνιγεί.

Ο Τζουβάρας κάλεσε  άμεσα το διασωστικό σκάφος «ΩΚΕΑΝΙΣ», με πλήρωμα τους Αλκίνοο Παπανικολάου (ναυαγοσώστης) και Μάνο Κλάδο (χειριστής) και παρά το γεγονός ότι η κοπέλα αρνιόταν πεισματικά οποιαδήποτε βοήθεια, την επιβίβασαν στο σκάφος.

Ο Νεκτάριος Τζουβάρας, ο οποίος είχε ειδοποιήσει παράλληλα και το ΕΚΑΒ, βούτηξε και την παρέλαβε από το σκάφος, το οποίο δεν μπορούσε να προσεγγίσει στην ακτή λόγω των κυμάτων. Στη συνέχεια την μετέφερε στην παραλία όπου και την παρέλαβε ασθενοφόρο.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: