Κουτσούμπας: Δεν τελειώνουμε με αυτά τα νέα μέτρα "καρμανιόλα"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον realfm, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε πως «δυστυχώς δεν τελειώνουμε με αυτά τα νέα μέτρα “καρμανιόλα”, με τη νέα συμφωνία, η οποία επί της ουσίας είναι ένα νέο μνημόνιο. Αντίθετα και έτσι ώστε να νομοθετηθούν μετά το 2019, το 2020 και άλλα αντιλαϊκά μέτρα».

Όπως είπε, όλα εξαρτώνται και από την πορεία της ελληνικής οικονομίας και από την πορεία της ευρωζώνης και της ΕΕ «που έτσι κι αλλιώς πάει απ’ το κακό στο χειρότερο».

Ωστόσο, ο κ. Κουτσούμπας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης σε κάποιους κλάδους της οικονομίας προσθέτοντας ότι αυτή «θα αφορά τα κέρδη, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων, του μεγάλου κεφαλαίου και όχι βεβαίως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ο οποίος θα εξακολουθήσει να ματώνει και να πληρώνει όλα αυτά τα σπασμένα και της προηγούμενης κρίσης και της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης, εάν και όποτε έρθει».

Ερωτηθείς για τα αντίμετρα, είπε ότι θα ενισχύσουν και άμεσα και έμμεσα πάλι μεγάλες επιχειρήσεις. «Τα αντίμετρα δεν αποτελούν αντίδοτο στην πολιτική στήριξης των ομίλων, αλλά είναι απαραίτητο κομμάτι αυτής, το βάζουν ως όρο και οι εταιρείες. Δεν είναι κάποια σκληρή και ευφυής διαπραγμάτευση από τους κυρίους της κυβέρνησης», υπογράμμισε ακόμα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: