Κουμουτσάκος: Οι προκλήσεις Γιλντιρίμ αποδεικνύουν το τραύμα που έφερε η κυβέρνηση

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία για τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος την Τρίτη ισχυρίστηκε πως δεκάδες σχηματισμοί στο Αιγαίο είναι αμφισβητήσιμης κυριότητας.

Πιο αναλυτικά, ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ανακοίνωσε ότι η τοποθέτηση Γιλντιρίμ αποδεικνύει ότι η «ελλειμματική προετοιμασία» της κυβέρνησης για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν «όχι μόνον δεν βελτίωσε αλλά τραυμάτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι «απαράδεκτες» δηλώσεις Γιλντιρίμ επαναφέρουν την τουρκική θεωρία των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και αντιβαίνουν τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τις διεθνείς συνθήκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω δήλωση Γιλντιρίμ έγινε στο πλαίσιο συζήτησης υψηλών τόνων που έγινε στην τουρκική Βουλή και ήλθε ως απάντηση σε ερώτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ρώτησε γιατί ο κ. Ερντογάν δεν ζήτησε την επιστροφή 18 νησιών στο Αιγαίο.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: