Κούλογλου: Προς διάλυση η Ευρωζώνη, να έχουμε εναλλακτικό σχέδιο

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, εκτίμησε πως η Ευρωζώνη οδεύει προς διάλυση. «Εμείς ως χώρα, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο. Θα πρέπει να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση», υπογράμμισε.

«Η άρνηση της Γερμανίας και των άλλων πλούσιων χωρών του Βορρά να βρεθούν οι μηχανισμοί εξισορρόπησης, έτσι ώστε να μην βλάπτονται κοινωνικά οι χώρες του Νότου, όπως έχει γίνει από την υιοθέτηση του ευρώ και μετά, αυτή η άρνηση λοιπόν, οδηγεί αναγκαστικά σε διαλυτικές καταστάσεις», υπογράμμισε ο κ. Κούλογλου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα δε θα έπρεπε να βρεθεί ξανά «στο μάτι του κυκλώνα». «Καλό θα ήτανε, αν γίνει η διάλυση της Ευρωζώνης να «κρυφτούμε» πίσω από μία μεγάλη χώρα, έτσι ώστε να μην φάμε εμείς την μεγάλη μπόρα. Και η μεγάλη χώρα είναι η Ιταλία, η οποία φαίνεται ότι δεν αντέχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν δείτε και τις τελευταίες δηλώσεις κι εχτές ακόμα υπήρχαν δηλώσεις Ιταλών αξιωματούχων, διότι τους πιέζουνε για μέτρα 4 δισ. κτλ. Αυτό δεν το αποδέχονται οι Ιταλοί και η Ιταλία υποφέρει πραγματικά. Διότι δεν μπορεί η Fiat να δανείζεται με 5% και η Volkswagen με 0%. Είναι τόσο απλό. Λοιπόν, από εκεί και πέρα θεωρώ ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και στην Ελλάδα, αλλά θα έλεγα ότι δεν μπορεί να ανοίξει σε επίπεδο πολιτικό, θα ήταν καλό να ανοίξει σε επίπεδο θεωρητικό, με οικονομολόγους κτλ. Και ξέρετε, στην πολιτική μέσα, αυτά πράγματα παίρνουνε άλλες διαστάσεις, χάνουνε τον χαρακτήρα τους και δεν βοηθάνε στην σωστή προετοιμασίας. Δηλαδή το πάνε αλλού το πράγμα», τόνισε ακόμα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: