Κώστας Μπακογιάννης: Θα κάνω Πάσχα στο μπαλκόνι μου

«Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όλοι οφείλουμε να καταθέσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, στοίχημά μας στην Αθήνα να μην μείνει κανένας μόνος» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας τα μέτρα και τις δράσεις του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης στην ΕΡΤ, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», οι διαφορές του είναι δύο: πρώτον οι παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς πλέον το πρόγραμμα είναι πολυδύναμο, και δεύτερον η διεύρυνσή του, καθώς έχει επεκταθεί σε περισσότερους ωφελούμενους.

Για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ ο κ. Μπακογιάννης είπε πως ο δήμος θα κάνει 16.000 διανομές μέσα σε μία εβδομάδα ενώ για το συσσίτιο του δήμου, που δεν μπορούσε να συνεχιστεί όπως γινόταν, δίνεται πλέον λίστα ωφελουμένων μέσω ΚΥΑΔΑ και ο δήμος Αθηναίων μοιράζει κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μίας εβδομάδας.

Ο κ. Μπακογιάννης προανήγγειλε τις επόμενες ημέρες τη λειτουργία νέας δομής για τους άστεγους, που θα συνδυάζει κέντρο ημέρας, υπνωτήριο και ξενώνα, ενώ για τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού είπε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναίων σέβεται τα μέτρα και κατανοεί την αναγκαιότητα, βεβαίως υπάρχουν εξαιρέσεις και όσο περνά ο χρόνος είναι και πιο δύσκολο στη διαχείρισή του.

«Ως κοινωνία δείχνουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μακάρι να το διατηρήσουμε αυτό, ο κίνδυνος ελλοχεύει και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς τέλος πού θα κάνει Πάσχα, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως θα κάνει στο μπαλκόνι του. «Τι να κάνω, αφού δεν μπορώ να ψήσω στο Καρπενήσι θα ψήσω στο μπαλκόνι μου» είπε.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: