Κορωνοϊός: Το 2022 δεν προβλέπεται να οδηγήσει σε "έξοδο" από την πανδημία εκτιμούν οι Γερμανοί

Επιφυλακτική εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία  των πολιτών — Σχεδόν το 80% θεωρεί ότι η επιδημιολογική κρίση θα συνεχίσει να επιδρά άμεσα στην καθημερινότητά του

Απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την προοπτική εξομάλυνσης της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού το νέο έτος εμφανίζονται στη συντριπτική πλειονότητά τους οι Γερμανοί, οι οποίοι εκφράζονται για το 2022 ακόμη πιο επιφυλακτικά από ό,τι εκφράζονταν πριν από έναν χρόνο για το 2021.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), μόνο το 15% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πανδημία θα ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό ή πλήρως εντός του 2022. Αντιθέτως, το 79% θεωρεί ότι ο κορωνοϊός θα επηρεάζει τουλάχιστον εν μέρει τη ζωή στη Γερμανία καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς. Το 34% εκτιμά πάντως ότι θα υπάρξει σημαντικός περιορισμός των προβλημάτων.

Πριν από έναν χρόνο, σε αντίστοιχη έρευνα του ίδιου Ινστιτούτου, το 26% των ερωτηθέντων δήλωνε ότι περίμενε η πανδημία να ξεπεραστεί εντός του 2021, ενώ περιορισμό των δυσκολιών ανέμενε το 66%.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: