Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το “Blue Star Mykonos” στο λιμάνι της Λήμνου

Αποκλεισμένο σε καραντίνα λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού βρίσκεται στο λιμάνι της Λήμνου, το πλοίο Blue Star Mykonos.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού. Αμέσως δόθηκε εντολή στον καπετάνιο να μην συνεχίσει το ταξίδι του.

Το πλοίο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας την Τετάρτη, με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Η αιτία της καθυστέρησης είναι ότι μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και τελικά αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής.

Αν και το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της Μυρίνας.

Έτσι, το πλοίο από τις 02:30 παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευθεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Γύρω στις 06:30 το πρωί της Πέμπτης, ο καπετάνιος ενημέρωσε και επίσημα ότι το πλοίο έχει τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος.

Δημοσίευμα του Lesvosnews.net αναφέρει ότι  το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: