Κορωνοϊός: Μαθηματικό μοντέλο δείχνει 20-30.000 κρούσματα στην Ελλάδα

Το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιούν οι ειδικοί απαντά στο ερώτημα σχετικά με τον αριθμό των πραγματικών κρουσμάτων στη χώρα μας

Από την ημέρα που έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός στην χώρα μας, η επιτροπή που διαχειρίζεται την κρίση πανδημίας στην Ελλάδα, αποφάσισε να μην ακολουθήσει την τακτική των μαζικών τεστ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Δευτέρας, λοιπόν, μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 79.332 έλεγχοι και έχουν βρεθεί συνολικά 2.626 θετικά κρούσματα.

Πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα;

Το μεγάλο ερώτημα αφορά το πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα στην χώρα μας. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι υπάρχει απάντηση για σε αυτό και την δίνει το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιεί η ομάδα του Σωτήρη Τσιόδρα.

Το εν λόγω μοντέλο λειτουργεί σύμφωνα μετά την λεπτομερή καταγραφή εξάπλωσης του κορωνοϊού σε κλειστές δομές, όπως ήταν για παράδειγμα το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

«Το γεγονός ότι δεν τους έχουμε μετρήσει, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τους υπολογίσουμε», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως το μάξιμουμ του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων είναι 20-30.000.

Ο ίδιος επισήμανε, βέβαια, ότι μπορεί να είναι και λιγότερα. Περισσότερα αποκλείεται, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη απόκλιση λάθους.

Διαβάστε επίσης: Τα παράδοξα του κορωνοϊού: Αυτές είναι οι 3 Περιφέρειες στην Ελλάδα που δεν είχαν κανένα κρούσμα

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: