Κορωνοϊός: Απαγορεύεται το σούβλισμα αρνιού – Το επιβεβαίωσε ο Πέτσας

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιπλέον περιορισμών στις μετακινήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ ξεκαθάρισε και ότι φέτος απαγορεύεται το σούβλισμα του αρνιού

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις, καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων, όσο και στον χρόνο τους.

Παράλληλα, ανέφερε πως εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Τι είπε για τις ουρές στις τράπεζες

Ο κ. Πέτσας, σχολιάζοντας τις ουρές που παρατηρούνται έξω από τις τράπεζες και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία, κάλεσε όσους μπορούν -και ειδικά τους ανθρώπους άνω των 70 ετών- να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. Γνωστοποίησε, επίσης, ότι εξετάζεται η μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τα μέτρα για το Πάσχα

Όσο για την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε και πάλι ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό. Θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο οι Θείες Λειτουργίες να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών.

Κατηγορηματικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, ανέφερε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η τήρηση ενός τέτοιου μέτρου.

Σχετικό ρεπορτάζ μετέδωσε και το Mega, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σοβαρή σκέψη να δοθεί εντολή να μην σουβλιστεί αρνί, ούτε σε αυλές, ούτε σε ταράτσες, ούτε σε μπαλκόνια. Το αν αυτό θα είναι εντολή σε μορφή σύστασης ή αν θα υπάρχει κανονικά νόμος που θα το απαγορεύει, δεν ξεκαθαρίστηκε.

Δείτε το ρεπορτάζ που προέβαλε το Mega:

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Θα σταματήσει η ζέστη την εξάπλωση του ιού; Τι λένε οι ειδικοί

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: