Κορωνοϊός: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής

Σταδιακή αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων παρατηρείται στους δρόμους της Αττικής, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν περισσότερο, αν και τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν έχουν χαλαρώσει.

Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων που καταγράφουν οι 600 ανιχνευτές κυκλοφορίας, οι οποίοι μετρούν συνεχώς τον αριθμό των οχημάτων που διέρχονται από κεντρικές αρτηρίες και επεξεργάζεται το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η κυκλοφορία εμφανίζει αύξηση περίπου 18%.

Ειδικότερα, κατά τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, (30 Μαρτίου με 5 Απριλίου) διαπιστώθηκε μια αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 7.6% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων (23 με 29 Μαρτίου). Μάλιστα κατά τη τρίτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, παρουσιάστηκε περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 10% σε σύγκριση με τους φόρτους της δεύτερης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων.

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η αυξανόμενη κυκλοφορία των οχημάτων. Το γεγονός ότι τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι κατά 18% περισσότερα από εκείνα της πρώτης εβδομάδας απαγόρευσης της κυκλοφορίας καταδεικνύει μια χαλάρωση η οποία μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά.

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού παραμένει. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες οφείλουν να συνεργάζονται με τις αρχές και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και οι αρμόδιες αρχές χρειάζεται να αξιοποιήσουν τα σχετικά στοιχεία πριν το αυξητικό φαινόμενο λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις», σημείωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: