Κινητοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών τη Μεγάλη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας

Με «ομπρέλα» ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ — Τι δηλώνουν, τι διεκδικούν

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Παιδείας, τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου, στις 11:00, με αίτημα το άνοιγμα των υπηρεσιακών μεταβολών, μεταθέσεων και αποσπάσεων.

«Ένας χρόνος είναι αρκετός για την υπηρέτηση της οργανικής θέσης, ακριβώς όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια» γράφουν στα πανό τους, με τα οποία συμμετείχαν και στην πρόσφατη πανελλαδική γενική απεργία.

Ταυτόχρονα, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, αλλά και δεκάδες Πρωτοβάθμια Σωματεία και Επιστημονικοί Σύλλογοι όλης της χώρας στηρίζουν την παράσταση διαμαρτυρίας με κάλεσμα στα μέλη τους.

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν τα εξής: «Γνωρίζαμε για τη διετία, πριν αποδεχτούμε τον διορισμό, αλλά όχι το γεγονός ότι θα προκηρύσσονταν νέοι διορισμοί μέσα στο ίδιο έτος και από τους υφιστάμενους πίνακες, σύμφωνα με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν και οι δικοί μας διορισμοί. Συνεπώς, γίνεται κατανοητό ότι οι επιλογές μας θα ήταν διαφορετικές. Αυτή τη στιγμή, αν δεν ανοίξουν οι μεταθέσεις, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, και το υπουργείο ανακοινώσει ημίμετρα, θα νιώσουμε ότι παραπλανηθήκαμε».

Το αίτημα 3000 εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, αναφέρει η ανακοίνωσή τους, των 32 γραπτών ερωτήσεων, αναφορών και μιας επίκαιρης ερώτησης που κατατέθηκαν από βουλευτές όλων των κομμάτων στη Βουλή, καθώς και των 60 Σωματείων που στηρίζουν την εν λόγω κινητοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, δεν αντιμετωπίζεται με την πρέπουσα και ανάλογη σοβαρότητα και ευαισθησία εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Χωρίς κανένα κοινωνικό αντανακλαστικό εγκλωβίζουν τους εκπαιδευτικούς για δύο, ίσως και περισσότερα, χρόνια, μακριά από τις οικογένειές τους, εν μέσω, μάλιστα, οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά του υπουργείου, η υφυπουργός Ζέττα Μακρή δήλωσε από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Δελή από το ΚΚΕ, στις 11 Απριλίου, ότι επεξεργάζονται το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή λύση.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών:

Δικαιολογίες τέλος!

Την Δευτέρα 18/4 στις 11:00 οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να δώσουμε δυναμικό «παρών» στο ΥΠΑΙΘ.

Ζητάμε να ανοίξουν οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις, αποσπάσεις). Ένας χρόνος είναι αρκετός για την υπηρέτηση της οργανικής θέσης, ακριβώς όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Ειδικά, ενόψει των νέων διορισμών που προαναγγέλλονται, είναι το μόνο δίκαιο, νόμιμο και ηθικό.

Φαίνεται πως το αίτημα των 3000 οικογενειών, των 32 ερωτήσεων στη Βουλή, και των 60 Σωματείων δεν αντιμετωπίζεται με τη πρέπουσα σοβαρότητα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Χωρίς κανένα κοινωνικό αντανακλαστικό, εγκλωβίζουν τους εκπαιδευτικούς για δύο, ίσως και παραπάνω, χρόνια μακριά από τις οικογένειές τους, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης. Οι μισθοί ιδιαίτερα των νεοδιόριστων αλλά και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, δεν επαρκούν για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Το αίτημά μας αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, έχει διακομματική στήριξη και η πολιτική ηγεσία κωφεύει επιδεικτικά.

Δίπλα μας, συνοδοιπόροι μας στα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας, οι Επιστημονικοί μας Σύλλογοι, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ. Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ με κάλεσμά της.

Ραντεβού στο ΥΠΑΙΘ, στις 18/4 και ώρα 11:00 με πανό από όλη την Ελλάδα, δρώμενα και δυνατή φωνή. Η φωνή μας θα ακουστεί στον 8ο όροφο του Υπουργείου.

Ένας χρόνος φτάνει!
Μην παίζετε με τις ζωές μας!

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: