Kεχριμπαρένιο και νηστίσιμο γλυκό του κουταλιού καρότο με πορτοκάλι

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 1/2 κιλό ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
χυμός ενός λεμονιού
1 κιλό καρότα
3 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Με ένα λεπτό μαχαιράκι καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λωρίδες. Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό 3-4 φορές.

Κάθε φορά τα ζεματάμε για 8-10 λεπτά, τα σουρώνουμε και ζεσταίνουμε άλλο νερό. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε τέταρτα και καθαρίζουμε τα άσπρα μέρη.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα καρότα, τα πορτοκάλια και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ξυλάκια της κανέλας.

Αφήνουμε να σταθούν τα υλικά 1-1 1/2 ώρα, μέχρι να βραχεί η ζάχαρη.

Βράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά, έως ότου δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα.

Αδειάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε πολύ καλά με τα καπάκια τους, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε σε αυτή τη θέση, μέχρι να κρυώσουν.

Συνοδεύετε με νηστίσιμες τηγανίτες!

Πηγή: news.gr

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: