Κέρκυρα: Σάλος για τον εκκλησιασμό της δημάρχου – Είχε πρωταγωνιστήσει σε καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι» (βίντεο)

Παραβίασε την απόφαση της κυβέρνησης και της Ιεράς Συνόδου για Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών — Λίγες μέρες πριν έκανε έκκληση στους δημότες να μείνουν σπίτι διότι κινδυνεύει η ζωή τους

Κύμα αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων προκάλεσε η παρουσία της δημάρχου Κέρκυρας στη θεία λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή σε εκκλησία του νησιού, όπου μάλιστα προσφέρθηκε ακόμα και η Θεία Μετάληψη, παραβαίνοντας κάθε εντολή της κυβέρνησης -αλλά και της Ιεράς Συνόδου- που με βάση τις συστάσεις των ειδικών έχει αποφασίσει για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας η Θεία Λειτουργία καθώς και οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας να τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Είχε βγάλει σποτάκι που έλεγε «Μένουμε Σπίτι»

Ακόμη περισσότερες αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση ότι η ίδια η δήμαρχος Κέρκυρας, η παρουσία της οποίας απαθανατίστηκε από τον φακό του corfunet.gr, λίγες ημέρες πριν, είχε πρωταγωνιστήσει στο ενημερωτικό βίντεο με οδηγίες προς τους πολίτες για να προφυλαχθούν από τη φονική πανδημία και να “μείνουν σπίτι”. Τότε, η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τηλεοπτικό της μήνυμα έκανε έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι διότι κινδυνεύει η ζωή τους».

Κατά το corfupress.gr, «η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά και από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες της, όχι και τόσο κεκλεισμένων των θυρών, Θείας Λειτουργίας. Παρουσία περισσότερων από 3-4 ατόμων που επιτρέπονται από τα κυβερνητικά μέτρα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας τέλεσε την ακολουθία της ημέρας. Στον Ιερό ναό παρόντες μάλιστα ήταν και η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς».

Στην έκθεση που συνέταξαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από το ναό και μπροστά από τις εισόδους προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή συνάθροιση πιστών, ανέφεραν ότι οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, ενώ δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν πως κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, συγκεκριμένα η δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μεταλληνός Δημήτριος και ο υπεύθυνος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, Φώτης Σκούρτης.

Η αντίδραση του Νίκου Χαρδαλιά

Έντονη ήταν και η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά μόλις ενημερώθηκε για το θέμα: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα (σ.σ. χθες) σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπογραμμίζει δε ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.»

Διαβάστε επίσης: Εμφανίστηκε σε δέντρο το πρόσωπο του Χριστού και δεκάδες πιστοί έσπασαν την καραντίνα για να το δουν [βίντεο]

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: