Κεραμέως: Στόχος να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου

Στόχος είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις 2020 να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου, είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι, ιδανικά, στόχος είναι οι πανελλήνιες 2020 να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση της ύλης, σημειώνοντας ότι «περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη. Αφουγκραστήκαμε τη μεγάλη αγωνία και αναστάτωση όλων των υποψηφίων μαθητών».

Σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι «συνομιλώ καθημερινά με τον κ. Τσιόδρα για το θέμα των εκπαιδευτικών δομών. Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξα» προαναγγέλλοντας ότι την Παρασκευή «θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα εξετάσει το θέμα της αναστολής εκπαιδευτικών δομών. Προφανώς θα υπάρξει παράταση. Ελπίζουμε ότι αν ο Απρίλιος κυλήσει καλά, να γυρίσουμε άμεσα σε μια σταδιακή κανονικότητα».

Η υπουργός ανέφερε ότι παραμένει στο τραπέζι το σενάριο «να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος, να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας, να πάμε στα 35′ και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: