Κεμαλιστές υποστηρίζουν ότι τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία

Ανήμερα της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, οι φανατικοί Κεμαλιστές της τουρκικής αντιπολίτευσης χτύπησαν και πάλι μέσω της εφημερίδας την οποία ελέγχουν, τη Sozcu, στην οποία έχουν βρει «καταφύγιο» την τελευταία περίοδο.

Ειδικότερα, οι γνωστοί εθνικιστικοί κύκλοι του Κεμαλισμού με εκφραστή αυτή τη φορά τον πρώην πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ταξίαρχου Umit Yalin υποστηρίζουν πως βάσει των συμφωνιών και τις συνθήκες του Λονδίνου και του Βουκουρεστίου και αργότερα της Συνθήκης της Λωζάνης τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία. Η εφημερίδα, μάλιστα, δημοσιεύει και τον σχετικό χάρτη (εικόνα).

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εθνικιστικοί κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας ξεπερνούν τα όρια. Είναι αυτοί οι κύκλοι που τα τελευταία χρόνια «σπρώχνουν» την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Ερντογάν σε ακραίες εθνικιστικές θέσεις όσον αφορά τα νησιά του Αιγαίου, τις γκρίζες ζώνες που φθάνουν έως και την Κρήτη κλπ.

Ο ταξίαρχος αυτός τον οποίον προβάλει η κεμαλική εφημερίδα, αξιώνει την εκκένωση όλων των νησιών γύρω από την Κρήτη, όπως τη Γαύδο, τη Γαυδοπούλα ή το Γαϊδουρονήσι αλλά φθάνει στο σημείο του απόλυτου παραλογισμού και την εθνικιστικής παράνοιας και ζητά άμεσα την αποστρατικοποίηση των 3/4 της Κρήτης και την εκκένωση των ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων γύρω από το Ηράκλειο της Κρήτης και το αεροδρόμιο με τον ισχυρισμό ότι είναι τουρκικό έδαφος.

Σε μια μερίδα της τουρκικής κοινής γνώμης, αυτού του είδους οι παρεμβάσεις ατόμων όπως ο Umit Yalin έχουν απήχηση. Και επειδή διατείνονται πως διαθέτουν ντοκουμέντα και έγγραφα αντιμετωπίζονται στα σοβαρά. Τελικά αυτοί οι κύκλοι του παραδοσιακού κεμαλισμού, οι οποίοι ανήκουν στον κύκλο της τουρκικής άκρας δεξιάς λειτουργούν και ως «λαγοί». Δεν είναι παράδοξο ότι το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύεται από την κεμαλική εφημερίδα Sozcu την ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: