Καβγάς κυβέρνησης-Χρυσής Αυγής στη Βουλή (video)

Άγριο καβγάς ανάμεσα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα επώδυνα μέτρα 5 δισ. ευρώ που φέρνει το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Η άγρια σύγκρουση που κατέληξε σε διακοπή της συνεδρίασης για περίπου 1 ώρα ήρθε ως αποτέλεσμα της βεντέτας που είχαν ανοίξει από νωρίς ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Χρήστο Παππά.

Κατά τη διάρκεια της έντασης αστυνομικοί από τη φρουρά της Βουλής περικύκλωσαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με το προεδρείο να ζητά την αποχώρηση του Γιάννη Λαγού και τον ίδιο να αρνείται να αποχωρήσει. Τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον βουλευτή της ΧΑ να παραμένει στην αίθουσα και το προεδρείο της Βουλής να του επιβάλει την ποινή του προσωρινού αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις της Βουλής, μέτρο το οποίο μπορεί να επεκταθεί για τις επόμενες 15 ημέρες.

Πώς ξεκίνησε ο καβγάς

Η κόντρα Σκουρλέτη-Χρυσής Αυγής ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι όταν αμέσως μετά την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του φασιστικού μορφώματος ο υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε το λόγο και επιτέθηκε στους υμνητές των ναζί. Η τοποθέτηση του υπουργού προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ωστόσο σε εκείνο το σημείο αποχώρησαν από την αίθουσα.

Όμως, ο κ. Σκουρλέτης επανήλθε ξανά λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και κατήγγειλε ότι ο κ. Παππάς απείλησε την οικογένειά του και πως δεν φοβάται τους δολοφόνους.

Στο άκουσμα της φράσης αυτής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με προεξάρχοντα τον Γιάννη Λαγό άρχισαν να φωνάζουν κατά του υπουργού Περιβάλλοντος. «Είσαι βλάκας. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διακοπή συνεδρίασης και παρέμβαση Βούτση

Ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης εκείνη την ώρα αρχικά προσπάθησε να ηρεμήσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατό στη συνέχεια κάλεσε να παρέμβει η φρουρά της Βουλής και να απομακρύνει τον Γιάννη Λαγό.

Από εκείνη τη στιγμή και για περίπου 1 ώρα διεκόπη η ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης της συζήτησης στην ολομέλεια καθώς η ένταση συνεχίστηκε με τους υπουργούς Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη να συνεχίζουν τις φραστικές αντεγκλήσεις.

Οι άνδρες της φρουράς της Βουλής γύρω από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Στη διένεξη παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ζητώντας το λόγο από τα βουλευτικά έδρανα είπε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία Φύσσα με τον Ηλία Κασιδιάρη να του απαντά ότι «είσαι ψεύτης».

Η ένταση διήρκησε για περίπου δέκα λεπτά ωστόσο από το προεδρείο κατέστη σαφές ότι η συνεδρίαση δεν πρόκειται να ξεκινήσει εάν δεν αποχωρήσει ο κ. Λαγός από την αίθουσα με τον δεύτερο να ξεκαθαρίζει ότι δεν αποχωρεί! Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής μετέβη στα έδρανα των χρυσαυγιτών ζητώντας την έξοδο του κ. Λαγού πράγμα που τελικά δεν συνέβη.

protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: