Κατσίκης: Μιλούσα για υποθετικό σενάριο

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης, μετά από τη θύελλα που ξεσήκωσε σχόλιό του περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία με τους οκτώ Τούρκους, την έκδοση των οποίων ζητεί η Άγκυρα.

«Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω», σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. 

Και συνέχισε: «Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση».

Να υπενθυμίσουμε ότι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τετάρτης, ο Κ. Κατσίκης σημείωσε ότι «από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική Δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής».

«Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή (σ.σ. των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς), πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα», συμπλήρωσε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: