Καθυστερήσεις στη διαχείριση του προσφυγικού διαπιστώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στο ζήτημα του προσφυγικού άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα. Ο υπουργός έκανε λόγο για κλίμα συνεννόησης καθώς και για κριτική «μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας».
Μετά τη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα ο κ. Μουζάλας σε δήλωσή του τόνισε πως «υπήρξε μια εξαιρετική σύγκλιση όσον αφορά ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται μια κοινή αντιμετωπιση».
Αναγνώρισε ότι υπήρξαν διαφωνίες, τόνισε όμως πως συνάντησε «κλίμα και προσπάθεια σύγκλισης και η κριτική όπου έγινε ήταν μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να διακρίνει την όποια διαφορά υπάρχει σε αυτά τα πράγματα. Το μήνυμα είναι ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γ. Κουμουτσάκος: «Χαμένο εξάμηνο για το προσφυγικό»
Θεωρούμε χαμένο το πρώτο εξάμηνο για το προσφυγικό λόγω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας της κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σε μια πρώτη συζήτηση με τους πολιτικούς συντάκτες μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Μουζάλα.

«Ασκήθηκε κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο. Το θεωρούμε χαμένο εξάμηνο για το προσφυγικό, λόγω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας. Τώρα, έχουμε μία καινούργια κατάσταση. Η ένταση και το εύρος του ζητήματος τού έχουν δώσει εθνικές διαστάσεις. Διαπιστώθηκαν συγκλίσεις και αποκλίσεις. Η ΝΔ θα συμβάλει και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτό το κρίσιμο για τη χώρα ζήτημα» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, ενημερώνοντας πως θα υπάρξει αναλυτική δήλωση του προέδρου της ΝΔ.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: