Καθηλωμένη στο αναπηρικό καρότσι, βλέπει τα παιδιά της και ζητά βοήθεια για αυτά… [pic]

Καθηλωμένη στο αναπηρικό καρότσι, βλέπει τα παιδιά της και ζητά βοήθεια για αυτά... [pic]

Έχοντας αγκαλιά τα παιδιά της, η Αθηνά Πλερωνάκη από το Ηράκλειο- καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό καρότσι από το 2007, απευθύνει έκκληση για βοήθεια και στήριξη από τους συμπολίτες της…
Ζώντας σε ένα ισόγειο σπίτι φτωχικό, στην περιοχή των Καμινίων, η 34χρονη Αθηνά, έχει φτάσει στα όρια της απόγνωσης. 

Παντρεμένη εδώ και πολλά χρόνια, προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα, για χάρη των τεσσάρων παιδιών της.

Μέσα στο σπίτι της, σε τρία δωμάτια συνολικά, έχει στεγάσει τις τελευταίες ελπιδες της οι οποίες εξανεμίζονται μέρα με τη μέρα. «Δε θα μιλουσα δημόσια, αν δεν είχα φτάσει στα όρια μου. Αυτή τη στιγμή ο σύζυγος μου είναι άνεργος και κάνει μεροκάματα στις ελιές, ενώ εγώ περιμένω να μου κόψουν τους επόμενους μήνες το αναπηρικό επίδομα, καθώς δεν μου έχει εγκριθεί -παραδόξως- η χορήγηση επιδόματος εσαεί», λέει η ίδια.

Όπως εξηγεί, η οικογένεια της στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε αυτό το επίδομα, καθώς ο σύζυγος της δεν έχει σταθερή εργασία και κάνει όπου και όποτε μπορεί κάποια μεροκάματα.
«Το Φλεβάρη του 2015 θα μου κόψουν το επίδομα. Θα πρέπει να περάσω ξανά από επιτροπή. Μέχρι να πάρω ξανά επίδομα μπορεί να περάσουν 8-9 μήνες. Σε αυτό το διάστημα τι θα κάνουμε;», διερωτάται η ίδια και συγκινείται.

«Έμεινα ανάπηρη χωρίς να το περιμένω»

Η ιστορία της Αθηνάς είναι πραγματικά απίστευτη. Όπως εξιστορεί η ίδια, το 2005 έπεσε στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να πάθει ζημια στο νοτιαίο μυελό. Δύο χρόνια μετά και ενώ μέχρι τότε δεν είχε πόνους, καθηλώθηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο αναπηρικό καρότσι από το οποίο δε σηκώθηκε ποτέ ξανά.

Καθηλωμένη στο αναπηρικό καρότσι, βλέπει τα παιδιά της και ζητά βοήθεια για αυτά... [pic]

Ευτυχία τα παιδιά της

Η οικογένεια της Αθηνάς Πλερωνάκη αποτελείται από τέσσερα παιδιά. Τα μικρότερα, ο Άγγελος και η Βερόνικα είναι 4 ετών και είναι δίδυμα. Ενώ έχει ακόμη δύο παιδιά ηλικίας 12 και 7 ετών, τη Ραφαέλα και το Μαρίνο.
Με το σύζυγο της μέχρι πριν από λίγα χρόνια ζούσαν με αξιοπρέπεια και αγωνίζονταν για να ξεπεράσει εκείνη το πρόβλημα υγείας της. Μετά το 2007 μάλιστα έχει υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ, η οποία όμως δεν βοήθησε για τη βελτίωση της κατάστασης της.

Η ίδια, όντας καθηλωμένη στο καροτσάκι από το 2007 με αναπηρία 100%, έχει περάσει από πολλά στάδια. «Έπαθα κατάθλιψη, έμεινα κλεισμένη στο σπίτι μου και δεν ήθελα να δω κανέναν. Τα προβληματα με «έπνιξαν» και δεν ήξερα από που να πιαστώ. Προβλήματα, τα οποία με βασανίζουν μέχρι σήμερα για αυτό και ζητάω βοήθεια».

Η κ. Πλερωνάκη σήμερα μέσα από το CretePlus.gr ζητά οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να προσφέρει ο καθένας. «Γνωρίζω ότι ο κόσμος έχει σοβαρά ζητήματα και ο ίδιος να λύσει. Όμως αυτό που θέλω είναι από το υστέρημα του να μας στηρίξει. Από τρόφιμα μέχρι ρούχα και χρήματα. Όλα είναι ευπρόσδεκτα. Ενώ εδώ και καιρό θα ήθελα ένα πλυντήριο και ένα φουρνάκι, αφού μας έχουν χαλάσει και δεν αντέχουμε οικονομικά να αγοράσουμε άλλα. Φυσικά μια εργασία για το σύζυγο μου θα ήταν η ιδανική λύση».

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την Αθηνά Πλερωνάκη και την οικογένεια της μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6989502462 ή να καταθέσει ό,τι επιθυμεί στον αριθμό λογαριασμού (Alpha bank): 939-002101023230

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: