Κανείς δεν μπήκε σε αυτό το σπίτι από το 1939. Ο άνθρωπος που άνοιξε πρώτος τη πόρτα είδε κάτι απίστευτο!

Όταν οι Ναζί παρέλασαν στο Παρίσι το 1939, πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατευθύνθηκαν νότια, προς την ελεύθερη ζώνη. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων, ποτέ δεν επέστρεψε στα σπίτια τους.

Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου πολλά από τα σπίτια αυτών των ανθρώπων κατεδαφίστηκαν από τους βομβαρδισμούς και τα υπάρχοντα τους λεηλατήθηκαν. Πλήρωσαν το τίμημα ενός παράλογου και καταστροφικού πολέμου.

Δεκαετίες αργότερα, δόθηκε σε μια από αυτές τις οικογένειες η δυνατότητα να διεκδικήσει εκ νέου το σπίτι της και την κληρονομιά της.

Χρόνια μετά το θάνατό της, η οικογένεια της κυρίας Ντε Φλοριάν ανακάλυψε ότι πλήρωνε ακόμη ενοίκιο για το ίδιο διαμέρισμα του Παρισιού, στο οποίο έμενε εκείνη όταν ήταν νέα.

Πριν ακόμη αρχίσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος!

Έτσι αποφάσισαν να στείλουν κάποιον στη περιοχή. Αυτό που είδε ήταν πραγματικά εντυπωσιακό!

Το 1939 η Μαντάμ Ντε Φλοριάν σε ηλικία 23 μόλις ετών εγκατέλειψε το σπίτι της στο Παρίσι.

Οι Γερμανοί θα έμπαιναν γρήγορα στη πόλη και έπρεπε να αφήσει τα πάντα πίσω της και να προσπαθήσει να διαφύγει για να γλυτώσει τη ζωή της.

Σιγά σιγά εφτιαξε ένα καινούργιο σπίτι στην ελεύθερη ζώνη, εκτός της κατεχόμενης Γαλλίας. Όταν τέλειωσε ο πόλεμος ποτέ δεν σκέφτηκε να επιστρέψει στο παλιό της διαμέρισμα. Πίστευε ότι θα το βρει κατεστραμμένο και ότι η περιουσία της είχε πια χαθεί.

Μετά το θάνατό της το 2010, η οικογένειά της ανακάλυψε ότι η Ντε Φλοριάν, μέσω τραπέζης, πλήρωνε ενοίκιο για ένα διαμέρισμα, για το οποίο δεν είχαν ιδέα. Το διαμέρισμα αυτό βρίσκονταν στο Παρίσι.

Ένας δημοπράτης, ο Ολιβιέ Τσόπιν, πήρε εντολή από τα μέλη της οικογένειας να πάει στο διαμέρισμα του Παρισιού και να καταγράψει όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό του. Τι ανακάλυψε μόλις πέρασε την είσοδο; Έναν όμορφο θησαυρό!

Το σπίτι ήταν ακριβώς όπως το είχε αφήσει η Ντε Φλοριάν όταν αποφάσισε να φύγει από την πόλη για να γλυτώσει.

Μέσα στο διαμέρισμα υπήρχαν ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης και πολλά άλλα αντικείμενα που προσφέρουν μια σπάνια ματιά στο παρελθόν.

Σε αυτό το έπιπλο η νεαρή τότε γυναίκα γίνονταν ομορφότερη με λοσιόν και αρώματα της εποχής.

Μερικές σκονισμένες κούκλες, η μία του Μικυ Μάους, παρατημένες σε μια γωνιά περιμένουν ακόμη ένα παιδί να παίξει μαζί τους.

Αυτός ο εκπληκτικός πίνακας που απεικονίζει τη γιαγιά της Ντε Φλοριάν, Μάρθα, είναι έργο του διάσημου Ιταλού ζωγράφου Τζιοβάνι Μπολντίνι.

Ο πίνακας του Μπολντίνι τελικά πουλήθηκε σε δημοπρασία 2,1 εκατομμύρια ευρώ! Η ζουμερή αποκάλυψη που όταν έγινε γνωστή, ενίσχυσε το ενδιαφέρον για το όμορφο έργο τέχνης, ήταν ότι ο Μπολτίνι και η μητέρα της Ντε Φλοριάν ήταν εραστές.

Ολόκληρο το διαμέρισμα είναι ένα όμορφο μνημείο μιας άλλης εποχής. Ένα παράθυρο στο παρελθόν..


paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: