Καμίνης: Προσχηματική η απουσία Γεννηματά από την ψηφοφορία

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας την ψηφοφορία στη Βουλη πάνω στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, επέκρινε τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τους απόντες.

Συγκεκριμένα για τη ΝΔ, ο κ. Καμίνης μίλησε για «ήττα», τονίζοντας ότι τον τόνο δίνει η «λαϊκή δεξιά», ενώ για την απουσία της Φώφης Γεννηματά σχολίασε πως ήταν «προσχηματική» και ότι αποτελεί «φυγομαχία».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη, χαρακτήρισε «ελπιδοφόρες» τις πρόσφατες ομιλίες του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το μέλλον της Ευρώπης, σημειώνοντας πως για την Ελλάδα η Ευρώπη αποτελεί «ασπίδα». Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη οι δήμοι να έχουν πιο άμεση πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Τέλος, μίλησε για ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχει ο Δήμος Αθηναίων στη βάση μιας πρότασης για την ένταξη των προσφύγων που μένουν σε διαμερίσματα στην πρωτεύουσα και από το οποίο θα λάβει χρηματοδότηση έως πέντε εκατομμύρια ευρώ.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: