Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Το πιο κρύο Σάββατο της χρονιάς σήμερα!

Συνεχίζεται η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας! Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται πολλές ώρες με ήλιο αλλά και πρωινή παγωνιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς και στα δυτικά τμήματα θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 και στο θρακικό 5 με 6 μποφόρ.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά αναμένεται ηλιοφάνεια. Το πρωί θα κάνει αρκετή ψύχρα, το μεσημέρι όμως η θερμοκρασία θα φτάσει στα πεδινά στους 14 με 15 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

 Στην Δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε αίθριο καιρό, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 15 βαθμούς. Στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγο χιόνι στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι, και στη συνέχεια γενικά αίθριος καιρός. Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη αναμένονται βροχές και κατά τόπους πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι βοριάδες θα είναι πολύ ισχυροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 βαθμούς,  και θα συνοδεύεται στα βουνά από λίγα χιόνια. Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται συννεφιά και βροχές. Οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 15 βαθμούς.

 Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται πολύ ισχυροί βοριάδες 6 με7 μποφόρ. Οι βροχές στα βόρεια τμήματα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν, στις Κυκλάδες θα είναι περισσότερες και θα συνεχιστούν έως και το απόγευμα . Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, αναμένονται νεφώσεις με λίγες βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, μέχρι το μεσημέρι. Στη συνέχεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 6 και στη νότια Εύβοια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στα πεδινά στους 12 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια, και ψηλά στην Πάρνηθα λίγο χιόνι. Από νωρίς το απόγευμα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως τους 12 βαθμούς και στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι βόρειοι άνεμοι θα έχουν ένταση 5 με 7 μποφόρ.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: