Καιρός: Ισχυρά μελτέμια και κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα και αύριο, καταιγίδες από τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα και αύριο ανέμους στο Αιγαίο να ενισχύονται και να πνέουν 6 με 7 μποφόρ, ενώ από τη Δευτέρα θα υπάρξει περεταίρω επιδείνωση με βροχές και τα πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη από τη Δευτέρα (04.09.23) έως τουλάχιστον την Πέμπτη (07.09.23) ο καιρός θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο. «Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», σημείωσε ο μετεωρολόγος και πρόσθεσε πως η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει «από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη».

Μίγμα καλοκαιριού με φθινοπωρινές εφόδους κατά τόπους από βδομάδα, προανήγγειλε και ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα έχουμε βροχές ή καταιγίδες από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία! Σύμφωνα ωστόσο με τον ίδιο «η εκτίμηση της έντασης των προαναφερθέντων φαινομένων καθώς και των ανέμων θα γίνει τις επόμενες ημέρες, όταν θα έχει αυξηθεί η αξιοπιστία των μοντέλων αναφορικά με την ακριβή διαδρομή της ατμοσφαιρικής διαταραχής που θα επηρεάσει την περιοχή μας καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες διαφοροποιήσεις σχετικά μ’ αυτή».

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για σήμερα και αύριο και η Πυροσβεστική, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνες οι συνθήκες για πρόκληση πυρκαγιάς ειδικά στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τον Έβρο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr