Ξέσπασε ο πατέρας του βρέφους που πέθανε την Πρωτοχρονιά στην Πτολεμαΐδα – «Το χάσαμε το αγγελούδι μας. Ζητάμε δικαίωση»

Συγκλονίζει ο πατέρας του 15 μηνών βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή την Πρωτοχρονιά από γρίπη τύπου Α στην Πτολεμαΐδα

Ο χαροκαμένος πατέρας καταγγέλλει ότι οι γιατροί δεν κράτησαν το παιδί στο νοσοκομείο παρόλο που είχε σηκώσει υψηλό πυρετό.

Το μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς και όπως διαπιστώθηκε είχε γρίπη τύπου Α. Οι γιατροί του έδωσαν αγωγή και έκαναν σύσταση ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο πυρετός δεν υποχωρούσε και την επόμενη μέρα οι γονείς το μετέφεραν ξανά στο νοσοκομείο, ωστόσο ξανά δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του. Την ακριβώς επόμενη μέρα, με τα συμπτώματα να επιμένουν, το παιδί εισήχθη τελικά στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.

Ο πατέρας του βρέφους μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ξέσπασε κατά των γιατρών, υποστηρίζοντας ότι οι γιατροί δεν έδωσαν την απαιτούμενή προσοχή στη σοβαρή κατάσταση του παιδιού. Πλέον ζητεί δικαίωση στη μνήμη του.

«Το χάσαμε το αγγελούδι μας. Ζητάμε δικαίωση, τον χάσαμε άδικα τον Δημητράκη μας. Πήγαμε την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο, είχε 40 πυρετό. Όμως μας έδιωξαν και μας είπαν να του δώσουμε αντιπυρετικό. «Είναι γρίπη, θα περάσει», μας έλεγαν. Την επόμενη μέρα ο πυρετός ανέβηκε και άλλο. Το πήγαμε πάλι στο νοσοκομείο, περιμέναμε και μας είπαν ότι θα του κάνουν πάλι rapid test. Το εξέτασαν και μας έδιωξαν πάλι. Μας είπαν ότι έχει γρίπη τύπου Α και μας έδωσαν φάρμακα. Τους ζητήσαμε να το κρατήσουν μέσα, αφού είχε 40 πυρετό, όμως μας είπαν ότι δε χρειάζεται», είπε ο νεαρός πατέρας.

Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε με τον πυρετό να ανεβαίνει και να καταλήγει ξανά στο νοσοκομείο..

«Βγήκαν έξω και μας είπαν ότι σταμάτησε η καρδιά του. Είπα στη γυναίκα μου «Πάει, τελείωσε. Το χάσαμε το αγγελούδι μας». Ήταν πολύ αργά. Οι γιατροί δεν ήξεραν τι να κάνουν, έπαιρναν τηλέφωνο στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας.

«Το πήγα τρεις φορές το παιδί στο νοσοκομείο. Δε μας είπαν ποτέ από τι πέθανε. Το χαρτί έλεγε βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού», κατέληξε οργισμένος.

ΕΛΛΑΔΑβρεφοςγριπη ΑΠτολεμαϊδα
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: