Κανταίφι με καρύδι !!!

Κανταίφι με καρύδι!!!!

Υλικά
500 γρ φύλλο κανταίφι
250 γρ βουτηρο αγελάδος
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ κανέλα
1/2 Κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
2.5 φλ ζάχαρη
2.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλουδα λεμονι
Εκτέλεση
Ανακατέυω τα καρύδια με την φρυγανιά την κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνω στην άκρη.
Λιώνω το βούτυρο και το αφήνω να κρυώσει.
Ανοίγω το φύλλο κόβω σε μακρόστενα κομμάτια βάζω σε κάθε κομμάτι μια κ.σ γέμιση και κλείνω τυλίγονται σαν ρολάκι .Ετσι κάνω για όλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Τα βάζω σε βουτηρομένο ταψάκι περιχύνω με το βούτυρο και ψήνω στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι βάζω όλα τα υλικά μαζί και βράζω 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αφήνω να κρυώσει.
Σιροπιάζω ζεστό γλυκο κρύο σιρόπι. Μόλις απορροφήσει το σιρόπι ριχνω λίγο τριμμένο καρύδι από επάνω!!! Καλη επιτυχία !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: