Just Mercy – Αγώνας για Δικαιοσύνη, Πρεμιέρα: Φεβρουάριος 2020 (trailer)

Η ταινία «Just Mercy», σε σκηνοθεσία του Destin Daniel Cretton, βασίζεται στο βραβευμένο μπεστ σέλερ του Bryan Stevenson…

Πρόκειται για μία δυνατή και αληθινή ιστορία που προκαλεί το μυαλό. Ακολουθεί τα βήματα του νεαρού δικηγόρου Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) και τη μάχη του με τη δικαιοσύνη, που άφησε ιστορία. Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Bryan θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντίθετα, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα, έχοντας την υποστήριξη της δικηγόρου Eva Ansley (Brie Larson).

Μία από τις πρώτες και πιο εκρηκτικές υποθέσεις που αναλαμβάνει, είναι εκείνη του Walter McMillian (Jamie Foxx), που το 1987 καταδικάζεται σε θάνατο για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κopιτσιού, παρά την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν την αθωότητά του και του γεγονότος ότι η μόνη μαρτυρία εναντίον του ήταν από έναν εγκληματία, ο οποίος είχε κίνητρο να αποκρύψει την αλήθεια.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Bryan εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικών και πολιτικών παρασκηνίων και απροκάλυπτου και αναίσχυντου pατσισμού, καθώς παλεύει για τον Walter και άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες – και το σύστημα – να είναι εναντίον τους…

Είδος: Δράμα

Σενάριο: Destin Daniel Cretton, Andrew Lanham

Σκηνοθεσία: Destin Daniel Cretton
Πρωταγωνιστούν: Jamie Foxx, Michael B. Jordan, Brie Larson, O’Shea Jackson Jr., Rob Morgan
Πρεμιέρα (Ελλάδα): 27 Φεβρουαρίου 2020
Έτος Κυκλοφορίας: 2019 (25 Δεκεμβρίου, ΗΠΑ, σε επιλεγμένες αίθουσες) – 2020 (10 Ιανουαρίου, ΗΠΑ, ευρεία κυκλοφορία σε όλες τις αίθουσες)
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 137 λεπτά
Καταλληλότητα: Άνω των 15 ετών

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: