ΙΣΑ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ζητά την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την έναρξη διαλόγου «για τη θεσμοθέτηση ενός βιώσιμου συστήματος που θα διασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασθενείς».

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ υποστηρίζει πως το εν λόγω σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη Βουλή, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς και τους συλλόγους των ασθενών. Όπως αναφέρει, προκειται για «πρόχειρο νομοθέτημα που έχει σοβαρές αδυναμίες, καθώς δεν διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των ασθενών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

«Με το συγκεκριμένο νομοθέτημα θεσμοθετείται η αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία», υπογραμμίζει ο ΙΣΑ, ο οποίος θεωρεί «απαράδεκτο» ότι επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις και δίνεται η δυνατότητα συνταγογράφησης ιατρικών εξετάσεων σε μαίες.

«Πρόκειται για μια δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας οδηγείται στη μετανάστευση και στελεχώνει τα συστήματα υγείας των άλλων χωρών ενώ η υγεία των Ελλήνων ασθενών παραδίδεται σε μη ιατρούς», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ ζητεί «την απόσυρση του σχεδίου νόμου, για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την έναρξη δημόσιου διαλόγου, για τη θεσμοθέτηση ενός βιώσιμου συστήματος που θα διασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας αξιοποιώντας το αξιόμαχο επιστημονικό προσωπικό της χώρας».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: