Ηράκλειο: Οι πιο αποτυχημένοι διαρρήκτες – Έκαναν πολλαπλές απόπειρες αλλά έφευγαν με άδεια χέρια

Επ’ αυτοφόρω πιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης δύο νεαροί αλλοδαποί, οι οποίοι επιχειρούσαν να διαρρήξουν φροντιστήριο ξένων γλωσσών, ιδιοκτησίας μιας 68χρονης στο Ηράκλειο. 

Όταν στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί τους είδαν τη στιγμή που προσπαθούσαν να παραβιάσουν την αλουμινένια είσοδο του φροντιστηρίου.

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ κατάφερε να ακινητοποιήσει τον ένα αλλοδαπό ηλικίας 23 ετών, ενώ ο δεύτερος, ηλικίας 25 ετών, κατάφερε να ξεφύγει. Λίγη ώρα μετά βρέθηκε να έχει παραβιάσει το Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός 44χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή πολυκατοικίας στο Μασταμπά. Προσπαθούσε να το βάλει μπροστά, αλλά μάταια, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί όπως νωρίτερα ο συνεργός του στα γραφεία της Ασφάλειας.

Το αδιανόητο της υπόθεσης είναι πως οι δύο επίδοξοι διαρρήκτες είχαν αποτύχει και άλλες φορές στο παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι δράστες ομολόγησαν ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις απόπειρες διάρρηξης, αλλά σε όλες έφυγαν με άδεια χέρια.

Όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα στην οδό Δρακοντοπούλου οι δύο νεαροί αλλοδαποί είχαν σπάσει το τζάμι ενός οχήματος, χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό του, ενώ ευθύνονται και για την απόπειρα κλοπής ενός λογιστικού γραφείου, στο οποίο «μπούκαραν» αφού παραβίασαν το αλουμινένιο του παράθυρο, αλλά χωρίς να πάρουν κάτι από το εσωτερικό του.

Στους ίδιους αποδίδεται μία ακόμα απόπειρα διάρρηξης οχήματος, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας. Στο συγκεκριμένο όχημα έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι από το εσωτερικό του. Σε μία ακόμη διάρρηξη οχήματος που έκαναν την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του οχήματος, τα κλειδιά της εξοχικής κατοικίας του ιδιοκτήτη του Ι.Χ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους, βρέθηκε σε αυτό του 25χρονου ένας υπολογιστής, ένα πληκτρολόγιο και ένα κινητό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, με αποτέλεσμα να ερευνάται εάν είχαν και… επιτυχημένες διαρρήξεις.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: