ΗΠΑ: Χωρίς αρχηγό ο Στρατός Ξηράς λόγω της διαμαρτυρίας Ρεπουμπλικάνου για τις αμβλώσεις

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του στρατού ξηράς των ΗΠΑ αποχώρησε την Παρασκευή από τα καθήκοντά του, όπως προβλεπόταν, αφήνοντας και δεύτερο Σώμα των ενόπλων δυνάμεων χωρίς ηγεσία, διότι ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής μπλοκάρει τους διορισμούς των στρατιωτικών.

Περισσότεροι από 300 διορισμοί στρατιωτικών, σε διάφορες θέσεις, έχουν μπλοκαριστεί εδώ και εβδομάδες στη Γερουσία από τον Τόμι Τάμπερβιλ, γερουσιαστή από την Αλαμπάμα ο οποίος διαμαρτύρεται με αυτόν τον τρόπο για τις προσπάθειες του στρατού να διασφαλίσει την πρόσβαση όλου του προσωπικού του σε υπηρεσίες άμβλωσης.

Η Γερουσία μπορεί να προσπεράσει το «εμπόδιο» του Τάμπερβιλ, αλλά θα πρέπει να οργανώσει ψηφοφορίες για κάθε διορισμό ξεχωριστά. Η διαδικασία αυτή τραβάει σε μάκρος, δεδομένου ότι συνήθως οι διορισμοί εγκρίνονται ομόφωνα, χωρίς ψηφοφορία.

Ο γερουσιαστής ζητά από το Πεντάγωνο να σταματήσει να παρέχει οικονομική στήριξη στις στρατιωτίνες που πρέπει να ταξιδέψουν σε άλλη Πολιτεία για να υποβληθούν σε άμβλωση αφότου ορισμένες Πολιτείες απαγόρευσαν αυτήν την πρακτική, εδώ και περίπου έναν χρόνο.

«Δυστυχώς, για πρώτη φορά στην ιστορία του υπουργείου Άμυνας, δύο από τα Σώματά μας λειτουργούν χωρίς ηγεσία εγκεκριμένη από τη Γερουσία», σχολίασε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν στην τελετή για την αποστράτευση του στρατηγού Τζέιμς ΜακΚόνβιλ, του μέχρι σήμερα αρχηγού του γενικού επιτελείου του Στρατού Ξηράς. Ο ΜακΚόνβιλ πρόκειται να αντικατασταθεί από τον Ράντι Τζορτζ, τον υπαρχηγό του Σώματος, ο οποίος θα αναλάβει «προσωρινός» αρχηγός μέχρι να εγκριθεί ο διορισμός του.

Το Σώμα των Πεζοναυτών έχει μείνει χωρίς αρχηγό από τις 10 Ιουλίου.

«Η ανικανότητα μας να διορίσουμε αρχηγούς στα Σώματα του στρατού αποδυναμώνει τη στρατιωτική ετοιμότητά μας», πρόσθεσε ο Όστιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: