ΗΠΑ: Θετικός στον κορωνοϊό ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ

Παρουσιάζει «πολύ ήπια συμπτώματα» — Θα εργαστεί από την κατοικία του, παρά την επαναλειτουργία του σώματος έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία, Τσακ Σούμερ, διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 και παρουσιάζει «πολύ ήπια συμπτώματα» της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορvνοϊός.

Ο 71χρονος Σούμερ, ο οποίος έχει πλέον λάβει δύο δόσεις εμβολίου και δύο ενισχυτικές δόσεις, «παρουσιάζει πολύ ήπια συμπτώματα» της COVID-19, σύμφωνα με την πηγή, πάντως «βάσει των οδηγιών των CDC», των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, «θα τεθεί σε καραντίνα αυτή την εβδομάδα και θα εργάζεται εξ αποστάσεως».

Η Γερουσία, μοιρασμένη εξίσου ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, με την αντιπρόεδρο να έχει την ψήφο που κρίνει την έκβαση σε κρίσιμες διαδικασίες εάν χρειάζεται, ξαναρχίζει σήμερα τις εργασίες της, έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων.

Ο Σούμερ, «παρότι δεν θα είναι παρών στο Καπιτώλιο», μέσω βιντεοκλήσεων και τηλεφώνου έχει κάθε πρόθεση να τηρήσει το πρόγραμμά του και «θα παραμείνει σε σχεδόν μόνιμη επαφή με τους συναδέλφους του», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: