Ιωάννινα: Ταυτοποιήθηκε ο επιτήδειος που έκλεψε ηλικιωμένη προσποιούμενος τεχνικό της ΔΕΗ

Μετά από έρευνες της αστυνομίας που διήρκησαν παραπάνω από τρεις μήνες, ταυτοποιήθηκε ο επιτήδειος, ο οποίος προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ, άρπαξε τις οικονομίες και τα τιμαλφή μιας ηλικιωμένης γυναίκας μέσα από το σπίτι της στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων, πείθοντάς την ότι κινδύνευαν από πυρκαγιά.

Ο λόγος για έναν 56χρονο άνδρα, ο οποίος, μαζί με το συνεργό του, είχε χτυπήσει την πόρτα της 84χρονης γυναίκας το πρωί της 18ης Οκτωβρίου 2017, με την πρόφαση ότι υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα στον πίνακα ηλεκτροδότησης. Αφού έπεισαν την ανυποψίαστη γυναίκα να βάλει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού όσα χρήματα και κοσμήματα είχε, τα άρπαξαν και έγιναν καπνός.

Σε βάρος του 56χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση για να διαλευκάνουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες έχει τυχόν εμπλακεί στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για να ταυτοποιήσουν τον συνεργό του.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: