Ημερίδα για την αναδοχή ανηλίκων

«Πράξη υψηλής αίσθησης ανθρωπιάς και μεγάλης ευθύνης» χαρακτήρισε την αναδοχή η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στην ημερίδα με θέμα «Αναδοχή Ανηλίκων: Προβληματισμοί – Προτάσεις – Προοπτικές», που διοργάνωσε η περιφερειακή ενότητα Κεντρικού Τομέα σε συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Ρένα Δούρου, δήλωσε τον σταθερό προσανατολισμό της περιφέρειας Αττικής, τόσο σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης του θεσμού, όσο και σε δράσεις κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας του παιδιού.

Υπογράμμισε, ότι θα στέκεται αρωγός σε παρόμοιες προσπάθειες, και συνέργειες με όλους τους δημόσιους φορείς, προκειμένου «να στηριχθεί, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο θεσμός της προστασίας των ανηλίκων».

Στην ημερίδα επίσης παρέστησαν ο πρόεδρος του ΕΚΚΑ Περικλής Τζιάρας και ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του Παιδιού Γεώργιος Μόσχος.

Ενώ η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας Ερμίνα Κυπριανίδου στην ομιλία της μεταξύ άλλων είπε για την εκδήλωση ότι εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό δράσεων, με « στόχο την ενίσχυση του παιδιού και της οικογένειας και των φορέων κοινωνικής φροντίδας που εφαρμόζουν προγράμματα για το παιδί, καθώς τα θέματα παιδικής προστασίας αποτελούν θέματα μείζονος σημασίας για την περιφέρεια Αττικής».

Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα θετικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε, είναι η αναγνώριση της αξίας του θεσμού της αναδοχής, η αποτύπωση των λόγων που υπολειτουργεί, η ανάδειξη προτάσεων και η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου εφαρμογής του.

Η Ερμίνα Κυπριανίδου αναφέρθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα του 2009, με την πρόβλεψη παροχής οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών των ανηλίκων που φροντίζονται από ανάδοχους γονείς.

Επισήμανε την αναγκαιότητα περαιτέρω εξειδίκευσης σε επικείμενη ΚΥΑ και εξέφρασε την πρόθεση της περιφέρειας Αττικής «να καταβάλλει από ίδιους πόρους αυτό το μηνιαίο επίδομα, σε αναμονή της ανάληψης της σχετικής υποχρέωσης από τον τακτικό προϋπολογισμό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: