Ηλεία: Κατασχέθηκε σχεδόν ένας τόνος κάνναβης αξίας 4 εκατ. ευρώ! – «Πλημμύρισε» κάνναβη το Τμήμα (βίντεο-φωτογραφίες)

Αδιανόητες εικόνες από τη δράση κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών στην Ηλεία έρχονται στο φως τις τελευταίες ώρες, καθώς δεκάδες σακούλες με κάνναβη «πλημμύρισαν» το Αστυνομικό Τμήμα, με τις πσοότητες να φτάνουν έως και τον ένα τόνο.

Η εγκληματική οργάνωση που αποτελείτο από συνολικά 11 μέλη εξαρθρώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν 941 κιλά κάνναβης -αξίας 4 εκατ. ευρώ- 670 δενδρύλλια ύψους έως και 2,5 μέτρων, καθώς και αρκετές χιλιάδες ευρώ σε μετρητά. Η φυτεία με τα δενδρύλλια είχε στηθεί σε μια απόμερη περιοχή της Ηλείας στη Δίβρη.


Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Δημήτρη Δάβαλο η υπόθεση χαρακτηρίσθηκε από ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας τόσο σε προανακριτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς πέραν της ιεραρχικής και επαγγελματικής δομής της οργάνωσης, είχαν επιλέξει ως χώρο καλλιέργειας δύσβατη, ορεινή και δασική περιοχή της Ηλείας, καθιστώντας δυσχερέστατο το έργο τους.



«Ωστόσο, με την υποδειγματική και αγαστή συνεργασία αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Φθιώτιδας, της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος, βάλαμε τέλος στην εγκληματική τους δραστηριότητα συλλαμβάνοντας μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Ηλεία, Φθιώτιδα, Αρτέμιδα και Αθήνα και τα 11 ταυτοποιημένα μέλη της οργάνωσης.

Από τις επακόλουθες έρευνες κατασχέσαμε πάνω από 941 κιλά κάνναβης και εκριζώσαμε 670 δενδρύλλια, κυμαινόμενου ύψους από 40 εκατοστά έως 2,5 μέτρα. Λαμβάνοντας υπόψη την ποσότητα αυτή, τη δυναμικότητα της φυτείας καθώς και την κατάρτιση των μελών και την επαγγελματική υποδομή τους, υπολογίζουμε ότι το προσδοκώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος της οργάνωσης ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ» ανέφερε ο κ. Δάβαλος.


Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κωνσταντίας Δημογλίδου:

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: