Ιερώνυμος σε Μητσοτάκη: Η Εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό της Πολιτείας και ακολουθεί τις οδηγίες

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε την Μεγάλη Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της εορτής του Πάσχα.

Όπως αναφέρει η κυβερνητική ενημέρωση, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και τον ρώτησε για την κατάσταση της υγείας του μετά την τοποθέτηση βηματοδότη στην οποία υποβλήθηκε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά και ότι θα λειτουργήσει κανονικά από σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για την σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, επισήμανε ακόμη ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: